hirdetés

Kokaincsempészet miatt ítélték el Nicolas Maduro venezuelai elnök feleségének két unokatestvérét, írja a dw.com. Francisco Flores de Freitas és Efrain Campo Flores 771 kiló kokaint próbáltak az Egyesült Államokba csempészni, amiért életfogytig tartó börtönbüntetést kaphatnak. 

drogcsempész börtönőrCampót és Florest a Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) tartóztatta le Haitin, még 2015 novemberében. Az ügyészek szerint a venezuelai repülőtér elnöki hangárját akarták használni, hogy a kokaint előbb Hondurasba, majd az USA-ba szállítsák.

Az ügyvéd szerint azonban nem került sor a drog átszállítására, meg hát a védencei amúgy sem akartak soha drogot csempészni. Ellenben a kábítószer-ellenesek hatalmas hibát követtek el a letartóztatásukkal, és mindössze egy drogos díler információira támaszkodtak.

Balszerencséjükre a nyomozóknak a díleren kívül más bizonyítékaik is voltak, köztük rögzített felvételek is. A két férfi például azt állította a DEA embereinek, hogy az amerikaiak pénzzel támogatták a venezuelai ellenzéket, ők pedig ezt akarták ellensúlyozni a kokain eladásából származó pénzekből.

Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy Nicolas Maduro elnök elveszítette a parlamenti többségét a 2015-ös nemzetgyűlési választásokon.