hirdetés

Szinte hihetetlen, de egy tűzoltó hadnagyot és két másik hivatásos tűzoltót és három civilt gyanúsítanak azzal, hogy droggal kereskedtek. A Központ Nyomozó Főügyészség mindenkit elfogott és meggyanúsított. Az Esti Újság úgy tudja, hogy a drogkereskedéssel gyanúsított tűzoltók előzetes letartóztatását fogják kérni a bíróságtól.

 tuzoltok

A gyanú szerint kábítószerrel kereskedett három fővárosi hivatásos tűzoltó, akiket három civil társukkal együtt elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészség szerint a megalapozott gyanú szerint a fővárosban, az egyik kerületi tűzoltóságnál dolgozó tűzoltó hadnagy a szolgálatának ellátása közben és szabadidejében is kábítószernek minősülő anyagot – marihuánát, különböző tablettákat és kokaint – árult. A tűzoltó a munkahelyén, annak közelében, emellett belvárosi szórakozóhelyeken, illetve saját lakhelyén adta át a kábítószert a fogyasztóknak.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a megalapozott gyanú szerint két másik hivatásos tűzoltó és három civil szintén kereskedett kábítószernek minősülő anyaggal.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Készenléti Rendőrség a Nemzeti Nyomozó Iroda segítségével hétfőn több helyszínen házkutatást tartott, majd elfogta és gyanúsítottként hallgatta ki a három tűzoltót és a három civilt. A tűzoltó hadnagyot és egy civilt őrizetbe vették.

(Fotó: illusztráció)