hirdetés

Már 226 ismert koronavírusos beteg van és tíz ember hunyt el . Az egyik áldozat a brit nagykövet helyettese. A számok drasztikusan emelkednek sajnos. Jó hír azonban, hogy jó ütemben halad a konténerkórház építése Kiskunhalason, már a lélegeztetéshez szükséges eszközöket is beszerelték – mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője szerdai online sajtótájékoztatóján.
Lakatos Tibor beszámolt arról is, hogy a kormány újabb 15 milliárd forintot különített el beszerzésre, így az operatív törzs utasítása alapján folytatódhat a védőeszközökkel történő ellátás. Elmondta, hogy Budapesten, a Hungexpo területén 330 személyes ideiglenes kórházat alakítottak ki, amely bővíthető. Ezeket az ideiglenes létesítményeket Lakatos szerint csak akkor fogják használni, ha a normál kórházi kapacitások nem lennének elegendők.

Folyamatos a lélegeztetőgépek, az orvosi maszkok és speciális védőeszközök, valamint a gumikesztyűk beszerzése, továbbá a magyar gyártás beindításával a kórházak fertőtlenítő eszközökkel való ellátása sem fog akadályt jelenteni – mondta még Lakatos Tibor. Hozzátette, hogy az operatív törzs elrendelte az intenzív osztályok kapacitásának bővítését, ez folyamatosan zajlik az országban. Azt is mondta, hogy ahogy beérkeznek a lélegeztetőgépek, egyre több intenzív ágyat tudnak biztosítani. Ebben a munkában a megyei védelmi bizottságok nyújtanak segítséget.

Sajnos az ismert betegek száma drasztikusan emelkedik, ami nem jó hír. Már 226 beteg van. Az elhunytak száma is nőtt, már 10 embert vitt el a vírus. Az egyik áldozat a brit nagykövet helyettese állítólag.