hirdetés

Drágulhat a taxizás
2017-11-13 15:26

Évek óta nem emeltek tarifát a taxisok, így most elérkezettnek látják az időt arra, hogy növeljék a tarifát. Hosszú ideje fix áron fuvarozzák ügyfeleiket fővárosi taxisok – alapdíj 450 forint, kilométerdíj 280 forint, várakozási díj 70 forint –, s idejét látják annak, hogy ezen változtasson a hivatal.
taxi2Az Országos Taxis Szövetség arról tájékoztatta az mfor-t, hogy szeretnék, ha a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a szakmai szervezetekkel és a Városházával közösen egy józan, és a piac számára is elfogadható mértékű tarifaemelést támogatna. Ugyanis a hatósági árat még 2013-ban szabályozta a fővárosi önkormányzat, és az elnök szerint azóta már komoly mértékben megváltozott a szolgáltatás gazdasági környezete.

Tapasztalataik szerint a minimálbér-emelések hatására megugrott a kereslet a személyszállítás iránt, a fokozatosan emelkedő igényeknek viszont csak akkor tudnak megfelelni a taxisok, ha folyamatosan fejlesztik szolgáltatásaikat. Ennek viszont, mint mindennek, ára van – szögezte le Metál.

A taxisok nem csak a tarifán változtatnának, hanem a szerintük irreálisan magas gépjármű-biztosítási díjtételeken, valamint azon a terhen, amelyet a kötelező online pénztárgép üzemeltetési költségeként jelentkezik. Vélhetően ezek a kérdések is napirendre kerülnek november 14-én, az első Taxis Expón.