hirdetés

Drágult tömegközlekedés. A napi és a három napos jegyekért többet kell fizetni séta pótdíjak is borsosak lesznek. Más tarifát nem emel a BKK.

 

Változatlan marad a BKK-vonaljegyek és -bérletek ára, jelentette be pénteken Karácsony Gergely a közösségi oldalán.

Bizonyos, főleg a turisták által vásárolt termékek – például a 24 vagy 72 órás jegyek – ára és a pótdíjak összege emelkedik, de a vonaljegyek és a bérletek esetében marad a 2014 januárja óta érvényes árképzés, közölte a főpolgármester.

Nem emelünk, annak ellenére sem, hogy az állam ma már csak nagyon kis részt (6 százalék) vállal a budapesti közösségi közlekedés finanszírozásából. Nem emelünk, noha az elmúlt években és főleg az elmúlt egy évben drámaian nőttek a közösségi közlekedéssel kapcsolatos költségek – írta posztjában Karácsony Gergely.

A politikus hozzátette, a csapatával együtt hisz abban, hogy egy zöld és szolidáris világváros egyik legfontosabb feltétele a jó minőségű és mindenki számára elérhető közösségi közlekedés.

A jegy- és bérletvásárlás tehát nem lesz drágább mulatság a közeljövőben, a tömegközlekedőknek azonban így is készülniük kell a változásra.

( Balu )