hirdetés

Lebukott a körözött csaló, aki diplomata és orvos is volt Győrben és sikeresen bújkált, hogyne kelljen letöltenie a nyolcévnyi börtönbüntetését. Azonban a fejvadászok elkapták.

 

Összehangolt akció keretében fogták el a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő egységei és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai azt a többszörösen körözött férfit, akit több mint nyolc év börtönre ítéltek korábban csalás és más gazdasági bűncselekmények miatt. A toplistás bűnözőt Pécs belvárosában fogták el.

A 40 éves elkövető különböző álneveket használva bujkált az ország számos régiójában, legutóbb Győr környékén. Üzletembernek, diplomatának, esetenként orvosnak kiadva magát élte a mindennapjait, miközben a Debreceni Törvényszék, a Fővárosi Törvényszék és számos rendvédelmi szerv adott már ki elfogatóparancsot ellene.

Az elfogott férfit a rendőrök átadták a büntetésvégrehajtási intézet munkatársainak, így az ellene folyamatban lévő büntetőeljárások mellett megkezdte a több, mint nyolc éves börtönbüntetését, amit az igazságszolgáltatási szervek csalás, csődbűncselekmény és egyéb gazdasági bűncselekmények miatt szabtak ki.

( T.E. )