hirdetés

Elege lett a magyar taxisoknak is az Uberből. Így be nem jelentett demonstrációt tartanak a taxisok Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződésében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A taxisok a Uber magán személyszállító szolgáltatás ellen tiltakoznak.

taxis demonstráció

A rendőrség tájékoztatása szerint a felsorakozott gépkocsik egy-egy forgalmi sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat. A csomópontban a tömegközlekedést és a gépjárműforgalmat a rendőrség egy-egy forgalmi sávon biztosítja, és azt kéri, hogy aki teheti, kerülje el az útszakaszt.A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt közölte, hogy a 9-es és a 105-ös autóbuszok pár perces késéssel közlekednek.

Közel kétszáz taxis demonstrál egyelőre, incidens nem történt, a békésre tervezett tüntetésen, illetve figyelemfelhívó eseményen. A taxik a buszsávot is elfoglalják, így a reggeli csúcsforgalom indulásakor torlódás várható. A taxik szélvédőjén a Uber felirat pirossal áthúzva látható rajta a „No thanks!”, azaz a „Köszönjük, nem!” felirat.

(Fotó: MTI)