hirdetés

Dániának elege lett a menekültekből. Éppen  ezért elég elrettentő és példa nélküli törvényt kívánnak elfogadni. Az északi ország parlamentje megszavazhatja ugyanis azt a javaslatot, hogy a bevándorlókkal fizettetné meg a migránsközpontokban való tartózkodásukat, ezért elvenné a menekültek értékeit.

dán rendőr-menekült kislány

A dán kormány nyilatkozata szerint a törvényjavaslat módosítása értelmében a döntés nem vonatkozna a jegygyűrűre és egyéb olyan értékekre, amelyekhez a bevándorlók érzelmileg kötődnek, azaz például a festményeket, illetve egyéb művészeti tárgyakat és a kitüntetéseiket sem vennék el tőlük, ha van nekik olyan.

Nos, azt biztosan állíthatjuk, hogy a menekültek nem jönnek képekkel, szobrokkal és egyéb művészeti tárgyakkal Európába. Ékszereket hoznak magukkal főként és pénzt. Ráadásul az iszlám országokban a jegygyűrű fogalma is megmosolyogtató elképzelés. Ezzel szemben az óráikat, a számítógépeiket és mobiltelefonjaikat elkobozhatnák.

A jobboldali kormány múlt héten annyiban módosította a javaslatát, hogy háromezer koronáról 10 ezerre, azaz nagyjából 400 ezer forintra emelte azt az összeget, amit egy bevándorló megtarthat.

A törvényjavaslatról január 26-án szavaznak, de a kormány nyilatkozata alapján a változtatásokkal, amelyeket az ellenzéki pártok (köztük a szociáldemokraták és a két jobboldali párt) javasoltak, el is fogadhatják azt. A szóban forgó javaslat egy nagyobb csomag része, amiről a héten kezdenek vitázni a dán parlamentben.