hirdetés

Hűtlen kezelés és csalás gyanújával kezdett nyomozni a XIV. kerületi ügyészség a Magyar Paralimpiai Bizottságban történtek kivizsgálására – a nyomozás tényét Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette a Hír TV-nek. Gyanúsított egyelőre nincs. Az MPB sajtóközleményben tudatta, hogy a nyomozásnak örül.

gömöri-deiutch paralipia veres

Gömöri Zsoltról, a bizottság elnökéről nagyjából másfél hónapja derült ki, hogy másfél milliós végtörlesztését a Bizottság adta oda neki az alelnök Deutsch Tamás javaslatára. Gömöri valamelyest ki tudta menteni magát azzal, hogy a pénzt visszafizette, kiderült azonban, hogy ismeretlen eredetű pénzből egész családját elvitte nyaralni Thaiföldre állítólag.

Gömöri távozását csaknem minden parasportoló követeli, az ügyben Lázár János is úgy vélekedett két hete, hogy az elnök elvesztette a hitelét. Gömöri úgy reagált: a támadások alaposan megkonstruált lejáratókampány részei, ehhez a véleményéhez ma is ragaszkodik. Bejelentette azt is, hogy felkérte a Felügyelőbizottságot, hogy vizsgálja ki az ügyet. Itt azonban csavar jött: a teljes FEB lemondott, javaslatot téve az elnöknek rendkívüli közgyűlés összehívását.

 

Sokak szerint Gömörit csúnyán magára hagyta alelnöke, Deutsch Tamás, aki nem nagyon nyilatkozik a botrányok kirobbanása óta csak most szólalt meg, hogy a nézeteltéréséket tisztázni kell a közgyűlésen. .

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) üdvözli annak tényét, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hatáskörébe utalta az ügyét. A nyomozás lehetőséget teremt a szervezet körül kialakult helyzet megnyugtató tisztázására, amely eminens érdekünk.A hivatalos közlemény szerint valamennyi feljelentést egy eljárás keretében vizsgálják, így valószínűsítjük hogy az NNI az MPB május 29-én kelt feljelentése alapján is nyomoz. Az elnökség felkérése alapján az ügyvédünk által ismeretlen tettes ellen tettünk feljelentést a BTK-ba ütköző cselekmények miatt. A nyomozóhatóság munkáját segítve a Magyar Paralimpiai Bizottság több kulcsfontosságú dokumentumot is megküldött a rendőrség számára. Ezzel egy időben már megtettük a szükséges jogi lépéseket a Magyar Paralimpiai Bizottságról és elnökéről, Gömöri Zsoltról a hecckampány részeként a médiában megjelent hamis állítások kapcsán is.

Az MPB természetesen minden szükséges adatot, információt, dokumentumot a hatóság rendelkezésére bocsát, együttműködik a nyomozás sikere érdekében.