hirdetés

Mint közismert meg volt az összbírói értekezlet különös helyen a Fradi stadionban. Írt is róla mindenki, főként ekézve a most megválasztott főbírót Tatár-Kis Pétert, aki a Fővárosi Törvényszék elnöke lett. Mi gratulálunk neki. Azonban nem kötekedve de nem értünk egy dolgot. Bár nem vagyunk matematikusok de azt tudjuk, hogy a jelenlevő szavazók jelentik a 100%-ot ilyen esetekben. Akkor , hogy lett a végén az össz szavaztok százaléka 100,86%-ék ? Persze láttunk, hallottunk ilyet már az átkosban, amikor egy brigád 150%-ot teljesített. De egy szavazásnál nekünk ez több mint érdekes és hangsúlyozzuk ez nem az új főbíró hibája de kínos a szavazat számlálóknak.

 

Mint ismert az igen fura helyen a Fradi stadionban tartott összbírói értekezlet Tatár-Kis Péter jelenlegi elnök elnöki pályázatát támogatta a Fővárosi Törvényszék véleménynyilvánító értekezletén. A bírók többsége, tudatta a törvényszék közleményben az MTI-vel.

Azért tartották a bírói tanácskozások helyszíneként nem igazán szokványos Groupama Arénában az értekezletet, hogy a sok száz bíró a járványügyi intézkedéseknek megfelelően szabad téren lehessen együtt. A rendezvényen a fővárosi bírói kar 78,6 százaléka vett részt.

Megjelent csaknem 600 bíró, akik közül 51,46 százaléka Tatár-Kiss Péter elnöki pályázatát támogatta, míg a korábbi elnök Fazekas Sándorét 49,4 százalék.

Nos mi vártunk, hogy hátha ezen számokat valaki elmagyarázza vagy megírja, de nem tette senki. Persze a nem kormánymédia neki esett rögtön Tatár-Kiss Péternek, s a múltbei ügyeit harsogták, de mi ezzel nem kívánunk foglalkozni.

Minket a számok ejtettek rabul. Ugyan nem vagyunk matematikusok, meg kötekedni sem nagyon kívánunk, de fura, mert, ha összeadjuk Tatár -Kiss Péter és Fazekas Sándor szavazatit, akkor az jön ki, hogy a szavazók 100, 86 százaléka szavazott. Igen mi is tízszer átszámoltuk a bírósági közlemény adatait. S 100,86 százalék szavazott a két bíróra.

Nos ez picit számunkra különös, hisz a jelenlévő létszám szokott lenni a 100 százalék. Akkor a Fővárosi Törvényszék elnöki választásán mitőll lett 100,86 % a két jelöltre leadott szavazatok összessége ?

Azt ugye kizárhatjuk, hogy jobban teljesítettek a bírók mert ez már nem szokás, maximum réges rég volt erre példa, amikor a munkabrigádok a 150 százalékos terveiket is túlszárnyalták. a