hirdetés

Már az egész Kocsis család vádlott az MVM vezér mellett Kaposváron, ahol a férj a volt MVM és BKV vezér 15 milliárdos hűtlen kezelése mellé csapták a fura s nehezen védhető egymilliárdos horvátországi szálloda ügyet. Kocsisnét pénzmosással vádolják s természetesen a bűnszervezet is a vádpontok között van. Mindez az MVM vezérének nem jó hír, mert felesége ügyének vádanyaga igen vaskos, ráadásul nehezen lehet rá bármit is mondani, nehezen lehet védekezni. Így érthető módon Kocsisné nem tett vallomást a bíróságon.

kocsis-istván 

Értesüléseink szerint Kaposváron nem tett vallomást Kocsis István volt MVM vezér felesége, akit többek között 1 milliárd forintnyi pénzmosással vádolnak az ügyészek. Mint ismeretes ez volt z a hírhedt ügy, ahol az MVM fura mód és körülmények között bérelt egy horvátországi tengerparti hotelt. A legnagyobb baj az volt ezzel, hogy a pénzügyi tranzakcióban érintett Kocsis neje és fia is. Így az egész család most a papa mellett vádlott lett, aki nem mellesleg az MVM-nél eltöltött évei során felhalmozott 15 milliárd forintnyi hűtlenkezeléssel vádolnak.

Nos az ügyeket összevonták,hisz a Fradi volt tulajdonosa és a hírhedt Nádor 95 ( titkosszolgálati beszerzések  fő lebonyolítója volt a Horn-kormány idején  ) egyik szereplője és kulcsfigurája   Sz.András is érintett az ügyekben. Állítólag a szálóda biznisz egy banánhéjon bukott meg, és nehezen lehet rá azt mondani, hogy itt nem történt bűncselekmény. Azaz Kocsiné és fia komoly bajban van, akár a Fradi ex tulaja Sz.András. A helyzetüket nehezíti, hogy bűnszervezetnek minősítette a vádlottak ténykedését az ügyészség.

állítólag a védekezés arra fog épülni, hogy Kocsisné nevével valakik visszaéltek. A baj csak, hogy Kocsiné nevében cég lett alapítva, ahol közjegyző is kellet, hogy tanusítsa ki az alapító, bankszámla nyítás sem megy igazolvány és útlevél nélkül,  és még hosszasan lehetne sorolni miért fog ezen állítólagos védekezés dugába dőlni.

Mindezek tekintetében talán már érthető, hogy Kocsis úr orosz kapcsolatait a Fidesz kormány igénybe vette, hogy a paksi giga orosz hitelt felvehessük és, hogy egy brutális atomerőmű bővítésbe belefogjunk 10 milliárd euró értékben. Mindez szép de sajnos Kocsis ide vagy oda mégis csak egy vádlott, hiába az ártatlanság vélelme a kormány ilyen helyzetben nem fogadhatott volna el tőle semmiféle szívességet,hisz már az árnyéka is rávetődik a kaposvári ügyekre, hogy megpróbálják majd elsimítani. hogy anyuka és a Kocsis család nehogy már börtönbe menjen. Írjuk mindezt azért mert a szálloda ügyes pénzmosás megáll. Nos kiderűl, hogy Kocsisúr oda adó önzetlen fideszes szorgalma mit ér.

Kocsiné ügye:

 

Mint azt még 2009-ben, egy brit vállalkozás nyilvános cégdokumentumaiból kiderűlt  Mrs Istvan Kocsis” volt 2008-ban a valódi tulajdonosa annak a brit bejegyzésű, offshore hátterű cégnek, amely közel egymilliárd forintért egy horvátországi szállodát adott bérbe az MVM leányvállalatának. A szövevényes sztoriból az derült ki eddig, hogy az MVM 2008. januárjában 4,3 millió eurónyi kölcsönt utalt át a NIKER nevű horvátországi leányvállalatának, hogy azt a cégcsoport dolgozói üdültetésére költse. A 25 évre kötött üzletet Kocsis és (a NIKER részéről) Varga-Sabján László ügyvezető írta alá. A leányvállalat ebből 3,5 millió eurót a brit bejegyzésű Jadran Investments Limited nevű cégnek utalt át, mert az offshore hátterű cég bérelte ki az MVM számára a vodicei Hotel Bili Kamen szállodát. A NIKER és a Jadran azonban azt követően, hogy Kocsist elküldték az MVM-től, szerződést bontott. A megállapodás szerint a bérleti díjat vissza kellett volna téríteni, de a Jardan nem fizetett.

Az ügy kipattanásakor Kocsis úgy nyilatkozott , hogy neki és a családjának semmi köze sincs az egészhez, és csak arról lehet szó, hogy gyakori név az Istvan Kocsis.Jogi lépéseket is kilátásba helyezett, „hogy tisztázzák, hogy kiről van szó, mert a névazonosság vagy a névbitorlás félreértésekre adhat okot”. Aztán mégsem lépett semmit.