hirdetés

Úgy tűnik, nem igazán jött be a külföldre vándorolt magyar fiatalok visszacsábítása az anyaországba. Eddig összesen 57 fiatal döntött úgy, hogy a kormány igen költséges kampányát látván, inkább hazajön. Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára elárulta, 100 millió van ezen célra félretéve. Mint közismert, több százezer magyar dolgozik külföldön a jobb élet reményében.

gyere haza 2

A Gyere haza, fiatal program kezdete óta nő az érdeklődő külföldön dolgozók és a programban együttműködni szándékozó itthoni munkaadók száma – közölte Tállai András Kész Zoltán független országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában.

Az államtitkár a parlament honlapján közzétett válaszában felidézi, hogy a programot az NGM háttérintézménye kísérleti programként indította el 2015-ben 100 millió forint keretösszeggel, minimálisan 50 fő hazatérésének támogatását tűzték ki a célul 3 év alatt.

Az érdeklődés rendkívül nagy, amit az is tükröz, hogy a programban már 57 fiatal magyarországi elhelyezkedését és munkavállalását segítették elő néhány hónap alatt – közölte Tállai András.

Kifejtette: 125 partnercéggel működnek együtt, akik több mint 1200 állásajánlattal rendelkeznek, ez a szám folyamatosan változik a nyitott pozíciók függvényében.