hirdetés

Nos, akkor a Fidesz-kormány megint mondott egy nagyot, úgy tűnik. Hiába volt a keménykedés, a szigorú azonnali szerződésbontás bejelentése és az alkotmány felemlegetése az Ákos-ügyben, hisz a kormányzat internetes előfizetési szerződése a Magyar Telekommal amúgy is lejárt volna december 31-én.

Ákos és a kormány-MTI

Az év végén magától is lejárna az a keretszerződés, amelyet a kormány 2013. december 31-én kötött összesen 4,5 milliárd forint értékben a három mobilszolgáltatóval. E szerződést érintheti a kormány minapi bejelentése, miszerint felbontják a Magyar Telekom Zrt.-vel a mobil-előfizetésekre vonatkozó állami szerződéseket. Azaz felmondják azt, ami amúgy is lejár. Kemény lépés mindenképpen.

Mint ismeretes, a német kommunikációs multi Kovács Ákost hosszú éveken át szponzorálta, nem kevés pénzzel, de most a művésszel felmondták a szponzori támogatást, mert az énekes nőkre vonatkozó, botrányt kavart kijelentése nem jó fényt vet rájuk.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szerint a Telekom megsértette a magyar alkotmányt, amikor figyelmen kívül hagyta, hogy Magyarországon szólás- és véleménynyilvánítási szabadság van, és felbontotta a szponzori szerződést. Rogán Antal azt mondta: a kormány egy szimbolikus válaszlépéssel jelezte, hogy nem lehet bármit megtenni.

Kovács Ákos énekes és a Magyar Telekom ügye kicsinek látszik, de nagyon fontos elvi és alkotmányos kérdéseket vet fel – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint az ügy a szólásszabadságról szól, és fontos elvi kérdéseket vet fel.Úgy fogalmazott: a Magyar Telekomnak „tiszteletben kell tartania azokat az értékeket, amelyek Magyarországon alkotmányos védelem alatt állnak”.