hirdetés

Elkezdődtek az ígértek a kormány részéről. A Belügyminisztérium ugyanis lakhatási támogatást is adna a rendvédelmi dolgozóknak a júliustól induló többlépcsős béremelés-sorozat mellett. Mindezt  a miniszter Pintér Sándor mondta a köztévében.

pintér

Nos egyre jobb lesz rendvédelmi dolgozónak lenni. Kivéve azt az apró részét, ami miatt a szakszervezetek épp puffognak, aggódnak és különféle alkotmányos aggályokról beszélnek. Azaz joga nem sok lesz egy rendvédelmisnek, de jobban élhet mint sokan mások. Így nem csoda, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a köztévében azt mondta, hogy a tervek szerint hamarosan ingyen, tehát kamatmentes lakáshitelhez juthatnak a rendvédelmisek. Már dolgoznak a részleteken.

Szeretnénk az állománynak a későbbiekben az életpálya keretén belül lakhatást biztosítani, hogy mindenki tulajdonhoz juthasson, ahogy a rendőrséghez belépett, és ezt a tulajdont a későbbiekben megtarthassa és ennek megfelelően a családja egy biztos lakhatási háttérrel rendelkezzen  – fejtette ki a miniszter a budapesti Városligetben megrendezett rendőr-tűzoltó napon.

A tervek szerint aki önhibájából, például bűncselekmény elkövetése miatt kerül ki a testületből, attól – az amortizáció és az addigi törlesztés beszámítása mellett – elveszik a lakást – hangzott el.