hirdetés

Rég volt arra példa, hogy egy nem érintett személy bejelentése miatt induljon eljárás rágalmazás miatt. Persze érthető, hogy nagy a túlbuzgóság, hisz a sértett maga a miniszterelnök és a belügyminiszter. Rágalmazás miatt magánvádas eljárásban vonhatják felelősségre Dietmar Clodót, a pilisszentlászlói bombagyár egykori vádlottját, mert több fórumon is azt állította, kenőpénzt adott át a jelenlegi kormányfőnek és belügyminiszternek.
Budapest, 2003. április 10.  A Legfelsőbb Bíróság (LB) kihirdetett jogerős ítéletében tíz év börtönbüntetésre ítélte a bombagyárosként emlegetett, német állampolgárságú Dietmar Clodót bűnszervezet tagjaként elkövetett, robbanóanyaggal és lőfegyverrel visszaélés, illetve magánokirat-hamisítás miatt. Két társának esetében ugyancsak jogerőre emelve a Fővárosi Bíróság (FB) több mint két éve, 2001. decemberében kihirdetett elsőfokú  ítéletét, az izraeli állampolgárságú Leonid Kolchinskyt bűnszervezet tagjaként elkövetett, robbanóanyaggal és lőfegyverrel visszaélés miatt 8, míg az ukrán Vlagyimir Volkovot bűnszervezet tagjaként elkövetett, robbanóanyaggal visszaélés miatt 5 év börtönbüntetéssel sújtotta. A képen: Dietmar Clodo.  MTI Fotó: Rózsahegyi TiborDietmar Clodo a RAF egykori tagját 2003-ban bűnszervezet tagjaként elkövetett, robbanóanyaggal és lőfegyverrel való visszaélés miatt jogerősen tíz évre ítélték hazánkban. Ez volt a hírhedt Pilisszentlászlói bombagyár esete, ahol állítólag készítették a magyarországi robbantásos merényletekhez a pokolgépeket . Nos ez sosem bizonyosodott be végül. Az azonban igen, hogy a bombagyárat a Loncsik becenevű ukrán gengszter dobta fel. Így máig legenda terjeng a bombagyár körül arról, hogy azt maga az ukrán maffia tagjai rendezték csak be, hogy legyen eredmény és siker.

Clodo már a büntetőpere során is sokat beszélt Pintérről és Orbánról is, hogy kivel hol találkozott és miért. Azonban bizonyítékot sosem mutatott fel. A hírhedt bombagyárost most az ügyeletes feljelentő Tényi István jelentette fel. Az eljárás pedig el is indult rágalmazás vétsége miatt.
Clodo állítólag külföldön több fórumon, köztük Jürgen Roth Németországban megjelent könyvének egyik fejezetében is azt állította, hogy a 90-es években személyesen adott át kenőpénzt Orbán Viktornak, illetve Pintér Sándor belügyminiszternek.

A fejezetben foglaltak szerint még a kilencvenes évek elején az orosz maffia állítólagos magyarországi helytartójának megbízásából pénzt adott át Pintér Sándor akkori rendőrfőkapitánynak és még néhány főrendőrnek. A német férfi arról is beszámolt Rothnak, hogy 1994-ben Orbán Viktor egymillió márkát kapott tőle.

Tény, hogy Clodó mindig hivatkozott arra, hogy ő mindent dokumentált. Lehetett hallani mikrofilmekről és nagy emberekről, de ezek sosem kerültek elő. Ráadásul a rendőrség sosem ajánlott fel vádalkut Clodónak a mikrofilmekért cserébe, ami elgondolkodtató. Mintahogy az is izgalmas, hogy Clodot amint kiadtuk Németországnak, hogy töltse le a büntetését nem sokra rá szabadulhatott és vígan élt, sőt még Magyarországra is simán utazhatott.