hirdetés

A Stop Soros ellen tartottak szolidaritási akciót a Parlament előtt. A civilek arra kérték a képviselőket, hogy ne szavazzák meg a törvényt.

 

Szolidaritási akció a Parlamentnél a "Stop Soros" törvénycsomag ellen   Résztvevők egy szív alakú piros léggömb előtt az Amnesty International (AI) "Stop Soros" törvénycsomag ellen tartott szolidaritási akcióján a Parlament előtti Kossuth téren 2018. június 4-én. A képviselők június 5-én folytatják le az egyes törvényeknek a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekkel kapcsolatos módosításáról szóló törvényjavaslat, azaz a "Stop Soros" vitáját. Fotó: Horváth Péter GyulaA jogvédők nem bűnözők, a törvénycsomag pedig alapvető jogokat sért – mondták a hétfői akciót szervező civil szervezetek képviselői a Parlament előtt. Az MTI tudósítása szerint nagyjából ötvenen jelentek meg ma délelőtt a Kossuth téren, hogy felhívják a figyelmet a holnap parlament elé kerülő Stop Soros törvénycsomag jogsértő és megbélyegző voltára.

Az Amnesty International és a Helsinki Bizottság által közösen szervezett akció díszlete egy tíz méter magas, civil feliratú, szív alakú léggömb volt.

(Fotó:pestisrácok)