hirdetés

Körülbelül 60 ezer doboz cigarettát próbált átcsempészni Ukrajnából Magyarországra diplomáciai küldeményként a kijevi szlovák nagykövetség egy munkatársának hozzátartozója. Az egyik szlovák diplomata így komoly bajba került. 

cigi diplomata

Egy diplomata-útlevéllel rendelkező férfi próbált egy Volkswagen Transporter márkájú járművel vámvizsgálat nélkül a zöldfolyosón áthajtani az Asztély és Beregsurány közötti határátkelőn, de még a határ ukrán oldalán feltartóztatták a határőrök.

A férfi dokumentumot mutatott be arról, hogy diplomáciai küldeményt szállít, és elmondta, hogy a rakományt csak a külügyminisztérium képviselőjének jelenlétében hajlandó megmutatni. A sötétített ablaküvegen keresztül azonban a furgon belsejébe nem lehetett belátni. Így kinyittatták a sofőrrel a rakteret, majd alaposan átvizsgálták a járművet. A gyanú beigazolódott a gépkocsi rakterében, valamint a jármű szerkezeti elemeibe elrejtve összesen körülbelül 600 ezer hrivnya (6,7 millió forint) értékű, ukrán zárjeggyel ellátott dohányárut találtak.

Később a kijevi külügyminisztérium tisztázta, hogy a csempészési kísérleten rajtakapott férfi a szlovák külképviselet egyik munkatársának hozzátartozójaként rendelkezik diplomáciai útlevéllel. Állítólag a diplomata feleség írta alá a csempészárut diplomáciai küldeményként feltüntető dokumentumot. Így feltehetőleg lesz egy kis galiba a történtekből.

(Fotó: Kárpáthír)