hirdetés

Az elmúlt hét évben összesen több mint egymilliárd forintba kerülhettek a magyar válogatott edzői. Az MLSZ közleményben azonban mindent cáfol.
leekenssAz elmúlt hét évben 1,2 milliárd forintot költött a Magyar Labdarúgó Szövetség a válogatott szövetségi kapitányi posztjára – írta a HVG-n. A cikk a Sport Plusz című lapra hivatkozva írja, hogy a jelenlegi és az előző szövetségi kapitányok, vagyis Georges Leekens és Bernd Storck havi 30 millió forintos fizetésért írtak alá. Ebből az következik, hogy Storck a magyar válogatott kispadján összesen 780 millió forintot keresett, és ebben még nincs benne a sportigazgatói posztjáért járó fizetése.

Az említett számok szerint a jelenlegi kapitány, Leekens eddig úgy keresett 60 millió forintot, hogy még nem volt meccse a csapattal.
A Sport Plusz információi szerint a korábbi kapitányok jóval csekélyebb összeggel is beérték. Egervári Sándor havi 9 milliót keresett, míg Pintér Attila 7-et, vagyis ő a kilenc hónapos munkája alatt 63 millió forinttal lett gazdagabb. Ezzel szemben a válogatott kispadját csak ideiglenesen betöltő Dárdai Pál havi 5 millió forintért vállalta a munkát.

A cikk szerint az elmúlt hét évben az MLSZ összesen 1,254 milliárd forintot osztott ki a különböző szövetségi kapitányoknak.
Az MLSZ hivatalos közleményben cáfolta a Sport Plusz információit, és azt írták, hogy a közölt összegek valótlanok, és a vizsgált időszakban a magyar válogatott egyik szövetségi kapitánya sem keresett havi 10 millió forintnál többet.

Ismételten szeretnénk egyértelművé tenni, hogy a szövetségi kapitányok a sajtóban közkézen forgó összegeknek negyedét-ötödét sem keresték. A jelenlegi elnökség működése alatt, 2010 óta nem volt olyan szövetségi kapitánya a magyar válogatottnak, akinek a havi fizetése elérte volna a 10 millió forintot – írják a közleményben.

Az MLSZ arra is kitér, hogy a szövetségi kapitányok fizetéséhez nem használ fel közpénzt.
A sok valótlanság között sajnos célszerűnek látszik azt is ismételten jelezni, hogy az MLSZ a szövetségi kapitány javadalmazásához nem használ fel közpénzt, és a kapitánnyal együtt hiánytalanul teljesíti a járulékfizetési kötelezettségeket.