hirdetés

Megírtuk korábban és igazunk lett. Az új közhírtévé műsorainak nézettsége a kezdeti silány után a még rosszabb szintre süllyedt,azaz már alig alig van nézője az M1-nek. Szakmailag gratulálunk a köztévé vezetőinek, akik a tapasztalt régi rutinos tévések és így a siker helyett a bukást választották. A fiatalok körében már az 1 -2%-ot sem éri el a közhírtévé. A teljes lakosságnál is már csak 2-3%- közönségarány, mindezt súlyos milliárdokból sikerült megoldani.

mtva

A Nielsen adatai alapján bukásnak tűnik a közszolgálati televízió új formátuma. A 18-49-es korosztályban az átállás előtt stabilan megvolt a 3-5 százalékos közönségarány délutántól, ez ma már jó, ha meghaladja az 1 százalékot. A jelenségre ad némi magyarázatot, hogy a Duna mint új főcsatorna elszipkázta a nézőket.

 

Bár az M1-nek az átalakítás előtt a 18-49-es korosztályban stabilan megvolt a 3-5 százalékos közönségaránya délután és este, a március 15-i átalakítása óta nézettségük a nulláhhoz konvergál. Jó, ha meghaladja 1 százalékot . A teljes lakosságban az M1 korábbi 6-9 százalékos közönségaránya 2-3 százalékra csökkent. A jelenségre ad némi magyarázatot, hogy a Duna mint új főcsatorna elszipkázta a nézőket.