hirdetés

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Karsay Ferenc polgármester előterjesztésére egyhangúlag döntött arról, hogy egymillió forintot adományoz az Ökumenikus Segélyszervezetnek a kárpátaljai magyar lakosság számára humanitárius segítségnyújtás céljából.

 karsay ferenc

A budapesti 22. kerületi önkormányzat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közösen, a Budafoki Dohnányi Zenekar felajánlásával március 6-án segélykoncerttel indította el adománygyűjtését a kárpátaljai magyar gyermekek iskolai étkeztetésének támogatására.

A rendezvény kapcsán Karsay Ferenc polgármester elmondta: a XXII. kerületben hagyomány a katasztrófa sújtotta területek megsegítése és a határon túli magyarok támogatása. Hasonló adományt juttattak el például Szarajevóba is a nagy árvíz idején. A képviselő-testület egyhangúlag támogatta, hogy Budafok-Tétény egymillió forintot ajánljon fel a kárpátaljai magyarok megsegítésére, ezzel élére állva egy összefogásnak. A mostani akcióban nagy segítséget nyújt az Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, amelynek székhelye nemrég Budafokra költözött. Az összegyűjtött pénzből a szervezet vásárolja majd meg Ukrajnában a szükséges élelmiszereket a gyermekek számára.

Az adománygyűjtés március 31-ig tart, a számlaszáma: HU 32-11705008-20464565-00000000

( Fotó: Magyar Hírlap )