hirdetés

Brutális emelés a taxisoknál. Május elsejétől lép hatályba a majd 35%-os emelés. A taxis díjak négy éve nem voltak emelve.

 

Május elejétől az inflációs hatásokra hivatkozva megemelik a fővárosi taxiszolgáltatások tarifáját – derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közleményéből. Ennek mértéke 35 százalék.

Miután 2018. július 1. óta nem volt változás a tarifaelemekben (alapdíj: 700 Ft, kilométerdíj: 300 Ft, percdíj: 75 Ft), miközben a nemzetgazdasági átlagkeresetek, az infláció és az üzemanyagok ára jelentősen növekedett, a felek egyetértettek abban, hogy szükséges a jelenlegi hatósági ár felülvizsgálata.

Ennek következtében ma bejelentették a megállapodást, abban a tárgyalássorozatban, amely 2021 novembere óta zajlik a Fővárosi Önkormányzat és a BKK munkatársai között, a felek megegyeztek a tarifaemelésben.

A majd 35%-os áremelés a tarifaszerkezetet a következőképpen fogja módosítani. Az alapdíj 1000 forint lesz, a kilométerdíj 400 forint, a percdíj pedig 100 forint. – derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közleményéből.

A Fővárosi Önkormányzat 2022. 05. 09-i hatállyal lépteti életbe az új tarifát.

 

(Predrag M.)