hirdetés

Emelni akarják a kötelező biztosítás díját. Közel 1 milló autós feje fájhat emiatt. A kiszivárgott hírek szerint 15-20 százalékos emelés is jöhet, ami brutálisan sok, hisz az infláció egy százalék körül mozog csak, így érthetetlen is a díjemelés.

autók15-20 százalékos drágulásról szólnak a hírek, a biztosítási alkuszok legalábbis erre számítanak. A biztosítóknak november 1-ig kell közzétenniük számaikat arról, hogy jövőre mennyit kérnek majd a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításért (kgfb).

Érdemes lesz összehasonlítani az új és a régi kgfb-díjakat, mert ebben az időszakban az évközinél kedvezőbb tarifákat is meghirdetnek a biztosítók, viszont az új ügyfeleknek sem ajánlhatnak a régiekénél kedvezőbb díjszabást.

Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnöke, azenpenzem.hu-nak az mondta: az év közben váltók is díjnövekedéssel találkozhattak az utóbbi időben, ezért jó eséllyel az idei év végi átlagdíjak is 15-20 százalékkal emelkednek majd. Biztosat persze csak a november 1-jéig kiadott díjtarifák alapján lehet majd mondani.