hirdetés

Három év előzetes letartóztatás  szabadlábra kerülhet a karcagi „Bróker Marcsi”, azaz B. Sándorné, akit Belizeből hoztak haza a rendőrök. A brókerbotrányok során derült ki, hogy B.Sándorné a Kun Mediátor nevű cégével több mint 10 milliárd forintot kezelt és ígért mesés hozamokat.

 

Az ügyészség szerint több száz embert megtévesztve legalább 12 milliárd forintot gyűjtött be Bróker Marcsi, befektetést ígérve, ám az valójában csupán egy pénzügyi piramis volt..

Bár a per már tart, rengeteg a tanú, órákig tart egy-egy kihallgatás és a bíróság is leterhelt, így idén már aligha lesz ítélet. Érthető hisz 234 tanú meghallgatását, számtalan szakértőt és bizonyítékot kell értékelni.

A törvény szerint előzetesben három évnél tovább senki nem tartható, amennyiben a vád nem súlyos, élet elleni bűncselekmény. Bróker Marcsi esetében legfeljebb 10 éves büntetés lehetséges, ebből lejön az előzetesben töltött idő, és hatással lehet az ítéletre az is, hogy a bűncselekmény óta – amelyre 2015-ben derült fény – sok idő telt el.

Ügyészi indítvány nem érkezett a szabadlábra helyezés ellen, így Bróker Marcsinak sem „a korábbi házi őrizettel, sem az egykori lakhelyelhagyási tilalommal sem kell számolnia, de még csak elektronikus nyomkövető eszközt sem kell viselnie.”

A károsultak egy részét képviselő ügyvéd, Dobrossy István elmondta: elsőfokú ítélet legkorábban 2020 közepén várható, így a jogerős ítéletig még hosszú idő telhet el.

A 12 milliárdos kár nagy része valószínűleg sosem térül meg, az összegnek csupán töredékét sikerült zár alá venni.