hirdetés

Még mindig nem készült el az Újpest stadionja, amelyet októberre ígértek átadni a beruházók. Így a lila-fehérek kénytelenek egy másik stadionba és városba, Kecskemétre költözni. Sokak szerint azért csúszik az átadás, mert valakik nagyon szívatni akarják a belga tulajdonosú Újpestet, ami érthető is, hisz a kerület nagy fideszes vezére most épp nem szereti a lila-fehér futballisták tulajdonosát. Persze az is lehet, hogy csak a kivitelező bénázik, de ezzel komoly anyagi és erkölcsi károkat okoznak az Újpest FC csapatának.
szektoi-stadionMivel a Szusza Ferenc Stadion felújítási munkálatai még mindig javában folynak, valamint az új Illovszky Rudolf Stadion építését is elkezdik novembertől, az Újpest FC-nek új hazai pályát kellett keresnie. Végül a kecskeméti Széktói Stadionra esett a választás – olvasható a fővárosi lila-fehér klub honlapjának pénteki közleményében.

Az újpestiek továbbra sem tudják, mikor vehetik birtokba ismét saját létesítményüket, ezért a kecskemétiekkel kötött – és már aláírt – megállapodásuk határozatlan időre, a visszaköltözésükig szól. A klub – mint azt írta – ennek időpontjáról a kivitelezőtől és a vagyonkezelő Nemzeti Sportközpontoktól sem kapott tájékoztatást.

Az Újpest FC honlapja megjegyzi, hogy bár sok olyan pálya van Budapesten és környékén, amelyen elvileg lehet NB I-es mérkőzéseket játszani, ez a valóságban nem így van.

A REAC, a Csepel, a Soroksár, a BKV Előre, a BVSC, a Vác FC, a Tatabánya, az Eger és a Pápa stadionja is szóba került ideiglenes otthonként, de egyik sem felelt meg a követelményeknek.
A kispesti Bozsik Stadiont novembertől a Vasas FC is használja, Felcsúton pedig a Videoton FC van „albérletben”. Mezőkövesdről azt írták, hogy túlságosan távol helyezkedik el Budapesttől, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban pedig friss a gyepszőnyeg, ezért tartósan nem adja bérbe az MTK.
Győrben a szerteágazó tulajdonviszonyok miatt körülményes és időigényes lenne a tárgyalás. A Gyirmót és a Kecskemét közül a lila-fehér színek és a közelebbi fekvés miatt utóbbit választottuk – áll az újpestiek honlapján.

A Szusza Ferenc Stadionban a munkálatok április elején kezdődtek, de ez az Újpest hazai mérkőzéseinek megrendezését az előző idényben nem befolyásolta. A kivitelező május 2-án vette birtokba a létesítményt, s az akkori tervek szerint négy hónapig tartott volna a felújítás, szeptemberre készült volna el a stadion. A jelenlegi idényben a lila-fehérek eddig a Vasas otthonában, az Illovszky Rudolf Stadionban játszották hazai meccseiket.

Őze István, az UTE klubizgatója a múlt héten azt mondta, hogy az anyaegyesület nem illetékes a létesítmény felújításában, de úgy tudja, a munkálatok jövő csütörtökön fejeződnek be, ezt követően kezdődhet a műszaki átadás, majd az esetleges hibák felmérése, javítása, illetve a hiánypótlás, ami három hétig tarthat, de ez függ a javítandó munka nagyságától és az időjárástól. Szavai alapján az újpesti labdarúgócsapat legkorábban november 26-án, a Mezőkövesd elleni bajnoki találkozón térhet vissza a Szusza Ferenc Stadionba, amelynek befogadóképessége a felújítás során 13 501-ről 12 670-re csökken, a vendégszektorban 2620 szurkoló fér el.