hirdetés

Kezd lassan röhelyes lenni ez a magyarországi Olimpia kérdése, főleg annak tekintetében vagy tükrében, hogy az előzetes letartóztatásban lévő főbróker Tarsoly Csaba ingatlanja az egyik fő kiszemelt helyszín. Mindezt tetézi, hogy a Quaestor börtönben lévő fejese közeli viszonyban, barátságban volt a jelnlegi külügyminiszterrel Szijjártó Péterrel is. Az olimpiai falut pedig , a soha el nem készült Duna City helyére építenék, s ennek tükrében a brókervezér máris lazább elbánást kért magának a rendőröktől, haza akar menni.

Tarsoly

Az olimpiai tanulmány szerzői a Quaestor gigantikus
beruházásának, a Duna Citynek a telkére építenék a magyarországi olimpiai falut egy sikeres pályázat esetén. Ez az a telek, amelyre a börtönben lévő főbróker Tarsoly Csaba 300 milliárd forint jövőbeli értéket képzelt el a cégbirodalmának, igaz a nagy álom szertefoszlott anno, de most mégis csak úgy tűnik akár Tarsoly jó befektetést csinált az ingatlannal.
Az Index szerint a magyar állam a Quaestor bedőlése előtt arab befektetőknek kínálgatta a területet. A Nagyvásártelep körüli ingatlan azonban nem mint Quaestor-érdekeltség szerepel a tanulmányban.

A sors fura fintora, hogy az olimpiai tanulmányra való hivatkozással Tarsoly lazább elbánást kért magának. A bukott főbróker állítja, hogy házi őrizetből irányítani tudta volna a területet érintő sürgős banki manővereket, mert különben a hitelezők elviszik. Az Index szerint a telekre a Quaestor csődje előtt szemet vetettek már, a brókervezér párhuzamosan tárgyalt magyar és nemzetközi befektetőkkel is. A rendőröknek pedig arról beszélt, a közel egy évtizede egy helyben álló projektből pár év alatt 1-1,2 milliárd eurós profitot hozhatott volna össze.

Tarsoly szerint az a legnagyobb baj, hogy a Duna City Kft.-nek van egy 20 milliós bankhitele, a Quaestor-csoportnak pedig még ennél is nagyobb hitelei vannak a Duna City felé, ha ezekkel kapcsolatosan rövid időn belül nem tesznek valamit, a hitelezők vihetik az ingatlant.
Tarsoly erre hivatkozva kérte, engedjék ki a börtönből, helyezzék házi őrizetbe, mert otthonról meg tudná oldani a porblémákat.