hirdetés

Nagy a baj Zuglóban. Állítólag súlyos tízmilliók tűntek el a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Non-profit Kft.-nél. Úgy tudjuk 140 millió forintot költöttek el furán, kétes kifizetésekkel a cégnél, amelyet legfőképp a kerületi Fideszes érdekkörök vezettek, és felügyeltek. A kerület polgármestere Karácsony Gergely és a testület a cég vezetőjét leváltották. Az ügyben rendőrségi feljelentés még nincs, várják a kirendelt szakemberek véleményét.

 

zuglói sport és rendezvényszerevzőPár hete leváltották a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Non-profit Kft. vezetőjét. Mondhatni váratlanul. Állítólag a fideszes érdekkörök ellenőrzése alatt lévő önkormányzati cégből 140 millió forint lett elköltve különféle fura számlákra, és költségekre, amire ezt a pénzt nem költhették volna el. Nem tudni, hogy a felügyelőbizottság ezt miért engedte? Az sem világos, hogy kinek a döntése volt, hogy a cég OTP részvényeiből befolyó összeget szabályellenesen költsék el. A helyiek egy része szerint az ellenzéki kerületben ez volt a helyi Fidesz egyik kifizető cége. Mások szerint azonban csak arról van szó, hogy az nagy volt a nyomás az ügyvezetőn és ő csak tette amit mondtak neki. Nem tudjuk. Az biztos az önkormányzati cégnek jelenleg nincs ügyvezetője erre pályázatot írtak ki. Sajnos ez az összeg nagyon fog hiányozni a nem Fideszes vezetésű kerületnek és nem ksi gondot okoztak ezzel Karácsony Gergely polgármesternek.

Úgy tudjuk egyelőre senki nem tett feljelentést  a 140 millió fura eltüntetése miatt. Még a felügyelőbizottság tagjai sem, ami azért beszédes, hisz nekik nagyon is kellett tudniuk mire megy a pénz és, hogy ez szabálytalan. A törvények értelmében az FB tagok ezen 140 millióért saját vagyonukkal felelnek. Így, ha mást nem majd otthonról behozzák az érintettek.

Az, hogy a kerület vezetése nem tett feljelentést érthető, hisz derült égből villámcsapásként érte feltehetőleg Karácsony Gergelyt és csapatát, hogy mi történt a nyíltan tudott fideszes érdekeltségű kerületi cégnél. Rálátása sem volt teljes a kerületi városvezetésnek a cégnél történő fura mutyi gyanús ügyletekre. Így pedig feljelentést tenni veszélyes. Így a szakértők jelentésére hagyatkozva teszik meg a különféle lépéseket a zuglói városvezetők.

Természetesen az önkormányzatot megkerestük a fura gyanús ügyletek miatt és az alábbi választ kaptuk.

A Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft. gazdálkodásával kapcsolatban felmerült anomáliák miatt a kerület jegyzője a közelmúltban a társaságnál belső ellenőri vizsgálatot rendelt el, amelynek eredményét a képviselő-testület elé tárta. A jelentésből kiderült, hogy a társaság a képviselő-testület egy korábbi döntése nyomán értékesítette a tulajdonában lévő OTP-részvényeket, és míg az abból befolyó összeget csak sportfejlesztésre használhatta volna fel, a pénz egy részét működési kiadásokra fordította. Több képviselő azt is kifogásolta, hogy szerintük a cég egyes, szerződésben rögzített szolgáltatásokért irreálisan magas díjat fizetett. A testület november 22-én hosszas vita után arról döntött, hogy Bátki Lászlót, a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit kft. ügyvezetőjét beosztásából visszahívja. A belső ellenőri vizsgálat egyes részleteinek vizsgálata még folyik, ennek eredményének függvénye, hogy lesznek-e további jogi következmények. A cég működésével a képviselő-testület következő, jövő heti ülésén ismét foglalkozik.

Jelen Tamás Facebook bejegyzésével kapcsolatban valóban sok kérdés merül fel, de annak tartalmáról magát az érintettet kellene megkérdezni.-írta az esti Újságnak Hikáde Bea, Zugló Polgármesteri Hivatalának a sajtófőnöke.

Az ügy érdekessége, hogy a botrány elterelése végett a zuglói Fideszes helyi vezető Jelen Tamás arról írt közösségi oldalán, hogy Karácsony Gergelyék súlyos pénzeket vontak meg a Zuglói Sport és rendezvényszervező cégtől, ami szerinte felháborító. Azonban Jelen egy szót sem írt arról, hogy a nyíltan fideszes vezetésű kerületi cégnél, hogy tűnhetett el 140 millió. Arról sem írt egy szót sem, hogy ez miképp történhetett meg?

Jelen Tamás, azután került Zuglóba, hogy Papcsák Ferencet leváltották és elhelyezték az MNB-ben. Jelen a  kerületben csúnyán elbukta az országgyűlési választásokat Fidesz színekben Zuglóban, ami borítékolható volt. Úgy tűnik az önkormányzati  választást is elbukja elég egyszerűen jelen Tamás, főleg ezzel a botránnyal, ami őt is érinti, ha akarja , ha nem, hisz az ő emberei ültek a cégben és még az FB posztokon is.

(Csákány )