hirdetés

Borul a zuglói bili ?
2014-03-23 19:07

Borulhat a zuglói bili. Zugló közbeszerzésein ugyanis cégek rejtélyes kapcsolódásával, átfedésével tarolt Papcsák Ferenc jó barátjának a rokona. Azonban most borulhat a bili, hiszi épp a polgármester Papcsák Ferenc országgyűlési képviselő jelentette fel a kebel barátot. A rendőrség  P.Pétert, aki mellesleg a zuglói Önkormányzat egyik cégét vezeti a mai napig, zsarolás kísérletével a napokban meggyanúsították.

Beáldozzák a jó barátot?

Beáldozzák a jó barátot?

Zugló Önkormányzatának az összes kertészeti munkáját a Lián Kft-re bízták Papcsák regnálása óta a kerületben. Miért is fontos ez a Lián kertészeti vállalkozás ? Nos sok -sok szerencsétlen egybeesés és véletlen miatt, mert ugye ilyen van az életben.

Egyrészt azért fontos ez a Lián nevezetű cégecske, mert szó szerint mindent behálóz Zuglóban, mindent összefog, összetart és így már a név is találó. Ezen cég egyik tulajdonosának a biztonsági cége ugyanis mindent vitt szó szerint Zuglóban, ami önkormányzati őrzés-védés feladat volt. Ezt a nyertes cég vezetője abszolút nem tartotta feltűnőnek, és aggályosnak. Sőt erről még a HVG is beszámolt be 2011.-ben és akkor senkinek sem tűnt fel, hogy mi lesz ebből.

A kozbeszerzes.hu-n 2011. augusztus 5-én jelent meg az a hirdetmény, amelyben közlik, hogy a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában lévő irodaépületek őrzésvédelmét immár a Cordon-Team Vagyonvédelmi Kft. látja el. A szakmában “korrekt, de nem túl jelentős piaci tényezőként” számon tartott vállalkozás ügyvezetője, Chászár László 1990-ig állambiztonsági tisztként utána pedig a magánszférában a vagyonvédelem területén tevékenykedett. Az 1997-ben megalakított Cordon-Teamben Chászár László mellett tulajdonos volt a Lián Kertészeti Szövetkezet is. A Liánban a cégalakítás idején felügyelőbizottsági tag volt Papcsák Ferenc.

Chászár a hvg.hu-nak elmondta, akkoriban nem ismerte Zugló jelenlegi vezetőjét. A megbízáshoz pedig a szerencse segítette őket. „A közbeszerzéseket folyamatosan figyeljük, így akadtunk rá és pályáztunk a XIV. kerület által kiírt munkára.” A Cordon-Team másik jelenlegi tulajdonosa, Varga Imre szintén megfordult a kertészeti vállalatnál, amelynek egyik tagja volt 1998 júliusától a cégnyilvántartás szerint, majd később vezetője lett. Chászár elmondta, hogy Vargát régről ismeri. A férfi azt követően lépett be a Cordon-Teambe, hogy a kft. a Lián segítségével tőkeerőssé vált.

Nos ezen 2011.-es írás azért is érdekes, mert a Cordon-Team ügyében és más közbeszerzésben is , Zuglóban csak a polgármester azaz Papcsák Ferenc dönhtet senki más. Természetesen ezt az önkormányzati képviselők próbálták többször megváltoztatni de vagy leváltással, felfüggesztéssel vagy épp kirúgással végződött a kérdést feltevő helyi politikusok pályafutása. Így szerencsének beállítani a Cordon Team sikerét Zuglóban igen megmosolyogtató állítás, hisz Papcsák polgármester ezen cég tulajdonosával együtt dolgozgatott a Lián kertészeti szövetkezetben.

Az is feltehetőleg szerencse, hogy a Lián Kft-ben tulajdonos az MPRM Kft is, amely tisztségviselője az a Miskolczi Ferenc, aki fura mód vagy talán csak a sok véletlennek köszönhetően P.Péter gyanúsított, aki Papcsák bizalmasa, sokak szerint kebel barátja.

Az is feltehetőleg csak szerencsétlen és véletlen egybeesés, hogy P.Péter a zuglói polgármester legfőbb bizalmasa azért került bajba és zsarolásba, mert az adakozni nem akaró helyi vállalkozók életét megkeserítette. Legalábbis ezt állítják a feljelentők.

Nos az mindenképpen érdekes és egyben fura, hogy P.Péter rokona és annak üzlettársai hasítanak Zugló közbeszerzésein. Hogy ez véletlen-e ? Nem valószínű. Hisz véletlenek vannak, de ennyi ?

Az egyelőre érthetetlen, hogy P.Pétert miért dobta be áldozatnak és jelentette fel a barát polgármester?  Papcsák ugyanis amikor megtudta, hogy mibe keveredett barátja úgy segített, hogy azonnal feljelentést tett ellene, igaz nem zsarolásban, hanem befolyással üzérkedés miatt.  Persze az is lehet, hogy a vállalkozókat állítólagosan sarcoló P.Péter most mások barátja helyett is elviszi a balhét inkább és ül akár több évet is.