hirdetés

A Liszt Ferenc repülőtér 2-es termináljának taxiparkolójában építkezés során találtak világháborús bombát péntek késő délután. Az érintett területet lezárták, a tűzszerészek a helyszínen semmisítik meg a robbanótestet. A reptér forgalmát ez nem érinti.

Liszt Ferenc reptérA budapesti Liszt Ferenc-repülőtér folyamatosan fogad és indít járatokat, nem szünetel a légi közlekedés a reptér közelében talált világháborús bomba megsemmisítése idején sem – nyilatkozta a Budapest Airport helyettes szóvivője pénteken késő délután.

Kurucz László hangsúlyozta: nem zárják le a repülőteret, az zavartalanul üzemel, a tűzszerészi munkák nem érintik a légi forgalmat. Hozzátette: legfeljebb az autósok tapasztalhatják, hogy rövid időre meg kell állítani a forgalmat.

Bátyi Edina, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje ismertette, hogy a repülőtér 2-es termináljának taxiparkolójában, építkezésnél került elő egy második világháborús német bomba, amelyet a parkoló közelében megsemmisítenek.

Tájékoztatása szerint egy úgynevezett SC 50-es német bomba került elő magyar gyújtószerkezettel.