hirdetés

A magyar járványügyi felelősök picit fellélegezhetnek. Az elmúlt 24 órában ugyan 5 ember halt meg, de a fertőzöttek száma csökken. 1711 fő gyógyult fel eddig, így összesen 1554 aktív fertőzött van ma nyilvántartva Magyarországon. A járványügyi készültséget azonban még jó ideig fenn kell tartani a szakemberek szerint..

Müller Cecília elmondta, hogy a kórházakban jelenleg 430 főt kezelnek, ez azt jelenti, hogy az aktív fertőzöttek kevesebb mint harmada van kórházban. Ez azt jelenti a járványügyi felelős szerint, hogy sokan most már könnyebben vészelik át a fertőzést – mondta.

Sajnos azonban még mindig 30-an vannak lélegeztetőgépen.-közölte Müller Cecília.

Érdekes de egyben siker, hogy 100 ezer lakosra 5 halálozási eset jut, ami világraszóló eredmény. Magyarország teljes területén 100 ezer lakosra pedig csak 38 fő esik, aki koronavírusban betegedett meg – mondta Müller.

A nyers adatokat nézve a 3756 főből csecsemő 3 fő ,1-2- éves korúak között 9, 3-5 éves között 7 fő, aki pozitívnak bizonyult eddig.

Az Operatív Törzs szerint folyamatosan vezetik vissza az egyes egészségügyi szolgáltatásokat, azonban még hosszú ideig fenn kell tartani a járványügyi készültséget.

Hétfő délután korrigálták a magyarországi koronavírus-járványra vonatkozó adatokat, amely alapján az aktív fertőzöttek összesített száma (1554 fő) nem változott, de az összetételén pontosítottak. Ezek alapján május 25-én a budapesti aktív fertőzöttek száma 653 fő volt, a vidékieké pedig 901 fő.
A gyógyultak között 835-en budapestiek, 876-an vidékiek, az elhunytak száma esetében viszont a fővárosi érték a magasabb (296 fő, illetve 195 fő). A honlapon ugyanakkor megismételték, hogy az aktív fertőzöttek száma fokozatosan csökken, már kevesebben vannak, mint a gyógyultak, ez pedig a járvány csökkenését jelzi.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, folyamatos egyeztetések folynak a szomszédos országokkal a határőrzési feladatok enyhítéséről.

Ma a szerb határátlépésről jelent meg kormányrendelet, ennek értelmében a két ország állampolgárai karantén elrendelése nélkül beléphetnek egyik-másik országba.

1459-en vannak karanténban az applikációban regisztrált adatok alapján, ezzel már közel 12 ezerre nőtt a karantén-elrendelések száma.