hirdetés

Sajnos egyre több a koronavírusos beteg és sok a gyanús eset is. Természetesen a mentősöket riasztják ezen plusz feladatokhoz is s nem irigylésre méltó a helyzetük, hisz leterheli őket, az alapvető feladatuk az életmentés elvégzése, de nem panaszkodnak, dolgoznak és teszik a dolgukat.  Az OMSZ csapata szerencsére bírja a strapát és a koronavírusos esetekben még tartják a 24-48 órás kiérkezést igaz ehhez erősítést is hívtak. 

 

Ismét rendesen ekézték sajnos a mentősöket mondván nem érnek ki időben a koronavírusos betegekhez mintát venni, természetesen az ellenzéki politikusok kürtölték tele ezzel a nagyvilágot s tették ezt úgy, hogy nem nagyon tettek fel kérdéseket az OMSZ-nek. .

Tény kérdése, hogy egyre több a koronavírusos beteg Magyarországon. Az is tény, hogy ezen betegek tesztelését főként az OMSZ-re bízták. Az is tény, hogy a mentősöknek a koronavírus mellett van bőven dolguk, hisz egy balesethez, vagy egy szívinfarktusos beteghez oda kell érniük 15 percen belül. S bizony ezen esetek száma sem csökken. Az is tény, hogy az OMSZ létszáma és az esetkocsik száma is fix. Persze lehet van pár tucat hadra fogható régi járgány, de több száz bizonyosan nincs.

Feltehetőleg a nagy riasztások számát nézve lehet van olyan eset, ahova nem értek ki időben a mentősök és hallani is ilyen pesti pletykát de mi hiába kutattuk, kerestük az ilyen érintetteket nem leltünk rájuk, nem véletlenül.

Az elmúlt 24 órában szinte megduplázódott a mintavételi megrendelések száma. Ennek ellenére a mentők minden címre 24-48 órán belül megérkeztek. Ugyanakkor továbbra is fontos mindenkinek szem előtt tartania, hogy a járványügyi mintavétel nem a sürgősségi beavatkozások közé tartozik, hiszen a beteg ellátása és gyógyítása a panaszok, a tünetek, továbbá az egészségi állapot alapján történik. Tekintettel azonban a megnövekedett igényekre az Országos Tisztifőorvos a mai nappal tovább erősítette a mintavételi kapacitást. Ennek megfelelően valamennyi közfinanszírozott, működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató tartalék gépjárművét betegszállítónak jelölte ki és bevonta a PCR-tesztekhez levett minták szállításába. A feladat koordinálást az OMSZ végzi.-közölte az Esti Újság kérdésére Győrfi Pál, az OMSZ,kommunikációs és pr vezetője.

 

( Csákány )