hirdetés

A Jobbik képviselője beleszállt a kormánypártba rendesen. Kepli Lajos szerint a Fideszt átlengi a hamis vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos botrányok sora és sokasága. A képviselő megkérte a fideszeseket, fejezzék be a hamis nyilatkozatok gyártását.

kepli-vehir.hu

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy sajnos  egyes kormánypárti képviselők bevallásából több 10 vagy 100 milliós tételek hiányoznak. Ami nem lehet véletlen. Példaként hozta, hogy Győrffy Balázs és Tasó László a birtokaiból származó jövedelmét, a miniszteri biztosok a titulusból származó fizetésüket, Tiba István egy baráti kölcsönt, Pesti Imre pedig egy haszonélvezeti jogot felejtett el bevallani. Szóvá tette azt is, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester egy 700 milliós adriai villát hagyott ki arra hivatkozva, hogy az a cége tulajdona.

A jobbikos politikus úgy fogalmazott: „a narancs nem esik messze a fájától”, ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök is vétett a szabályok ellen azzal, hogy hamisan tüntette fel felcsúti földterületeit.

A képviselő felidézte: pártja egy korábbi javaslata a vagyonnyilatkozat benyújtását követő fél éven belüli módosítást pénzbírsággal, az azon túlit pedig mandátumvesztéssel büntette volna. Kepli Lajos a tájékoztatót követően egy „hamis vagyonnyilatkozat-automata” feliratot viselő kartondobozt helyezett el a Fidesz képviselői irodaházi folyosóján, azt kérve, hogy fejezzék be hamis bevallások gyártását.

A kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel pénteken azt közölte: miniszterelnök vagyonnyilatkozata törvényes, teljes és hiteles. Havasi Bertalan reakciójában azt írta: „ami Orbán Viktor vagyonnyilatkozatában le van írva, az úgy van„.