hirdetés

Béremelést kapnak a rendvédelmi dolgozók, a kormányhivatalokban, járási hivatalokban, igazságügyben, egészségügyben, kulturális szférában dolgozók, pedagógusok, felsőoktatási alkalmazottak és bölcsődei nevelők – a Miniszterelnöki Kabinetiroda tájékoztatása szerint.

forintAz előttünk álló időszak és a 2017-es év a béremelésekről is szól – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten.

Dömötör Csaba sajtótájékoztatóján elmondta: a béremelésekkel a kormány szeretné megbecsülni azokat, akik odaadó munkájukkal napról napra hozzájárulnak Magyarország gyarapodásához.

Kifejtette: a béremelésre az teremtett lehetőséget, hogy a magyar gazdaság stabil lábakon áll, növekedő pályán van, alacsony az infláció, kordában tartott a hiány és csökkenő pályán az államadósság.

Ugyanakkor 2010-hez képest nagyjából 500 ezer emberrel több dolgozik; mindezért a kormány a gazdaság teherbíró képességével összhangban fokozatos béremelési programokat indíthat – tette hozzá a politikus.

A kormányhivatalokban dolgozóknak 2017 január 1-jétől emelkedik a bére; ez a program összesen 32 ezer embert érint és 42 milliárd forintot szán rá a kormány – mondta Dömötör Csaba.

Példaként említette, hogy egy 8 éves szolgálati jogviszonnyal rendelkező ügyintéző illetménye most 129 ezer forint, ami 195 ezer forintra emelkedik. Egy járási hivatalban dolgozó igazgatásszervező, 30 év jogviszonnyal és felsőfokú végzettséggel, az eddigi 301 ezer forint helyett 369 ezer forintot vihet haza. Ugyancsak nő a NAV dolgozóinak bére, illetve az igazságszolgáltatásban tevékenykedők fizetése idén októberben 5 százalékkal, majd a következő két évben újabb 5-5 százalékkal emelkedik – ismertette Dömötör Csaba.