hirdetés

Perek sokaságát indítja Dunakeszin a Jobbik. A párt az egyik közalapítványnál állítólagosan eltűnt több mint másfél milliárd forint sorsának a feltárása végett teszi meg mindezt. A Jobbik helyi szervezete azt állítja, megunták a folyamatos félretájékoztatásokat, a folyamatos titkolózásokat, s azt, hogy sosem kaptak választ a kérdéseikre a Dunakeszi Úthálózatért Közalapítvány ügyében. 

útépítés

A Jobbik Magyarországért Mozgalom pert indít Dunakeszi Város Önkormányzata és az általa alapított Dunakeszi Úthálózatáért Közalapítvány ellen is, a két közpénzt kezelő szerv ugyanis nem teljesítette az alapítvány gazdálkodásának és egyéb adatainak nyilvánosságát célzó közérdekű adatigényléseket.

Dunakeszin a fideszes önkormányzat rejtegeti a saját közalapítványát, a közalapítvány rejtegeti az 1,7 milliárd forint elköltésének módját, ez pedig komoly kérdéseket vet fel a hatalmas összeg felhasználásának törvényességével kapcsolatban. Ugyanígy kérdések merülnek fel az önkormányzat ellenőrző tevékenységével kapcsolatban is, hiszen a városvezetés felelősséggel tartozik a városi vagyon törvényes elköltéséért.

Elképesztőnek és felháborítónak tartjuk azt, hogy ha egy több mint másfél milliárd forintot kezelő, az önkormányzat által közfeladat ellátására létrehozott közalapítvány felől érdeklődünk, akkor a titkolózás, a rejtegetés és a nyílt hazudozás eszközével él a város fideszes önkormányzata.

A Jobbik Dunakeszi Alapszervezete ezért megindítja a jogi eljárást, és amint hozzájutunk, valamennyi közérdekű adatot nyilvánosságra fogunk hozni, hogy a lakosság átláthassa a városi vagyon elköltésének helyi gyakorlatát – mondta Varga Zoltán Péter, a Jobbik dunakeszi választókerületi elnöke.