hirdetés

Készülnek a magyar Leopárdok. Összesen 44 darab érkezik Magyarországra. A Krauss-Maffei Wegmann müncheni gyárában bemutatták az első két Leopard 2A4 típusú harckocsit, amelyek rövidesen Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál kezdik meg szolgálatukat – adta hírül a honvedelem.hu.

A 11. Harckocsizászlóalj katonáiból álló delegáció először tekinthette meg azokat a kiképzési célokat szolgáló Leopard 2 A4 típusú harckocsikat, amelyekből 12 darabot vásárolt a Magyar Honvédség – írja a honvedelem.hu.

A gyár vezetése – amellett, hogy betekintést engedett a szigorúan titkos gyártósorra – bemutatta azokat a már szállításra kész lánctalpasokat, amelyek hamarosan megérkezhetnek Magyarországra és a tatai alakulathoz.

Az A7 típusú Leopardokból összesen 44 darabot rendelt a Magyar Honvédség, amelyek várhatóan 2023-ra készülnek el.

Az immár magyar terepszínnel és felségjelzéssel büszkélkedő Leopard 2 A4-esek várhatóan még nyáron megérkeznek Magyarországra, ami után rövidesen megkezdődik a kezelőszemélyzetek hazai kiképzése – írja a honvédségi portál.

Magyarország az utóbbi időszakban a legnagyobb külföldi vásárlóvá vált a német hadiipari piacon. A Magyar Honvédség 2018 decemberében jelentette be, hogy szerződést kötött a Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoporttal 44 darab új, a 21. századi hadviselés követelményeinek megfelelő harckocsi és 24 darab önjáró löveg, valamint az ezekhez tartozó kiegészítő eszközök és szolgáltatások megvásárlására.

Százmilliárdos nagyságrendű lehet a harckocsivásárlás.

A Magyar Honvédség a közeljövőben újabb, 3000 milliárd forint összértékű beszerzésekre készül, nyilvános közbeszerzések nélkül.