hirdetés

Egy cég energiaigénye egészen eltérő lehet a lakossági felhasználó igényeitől, ezért egyáltalán nem meglepő, ha igyekszünk minden érvet és akár ellenérvet begyűjteni, amikor azon gondolkodunk, hogy belevágjunk-e a napelemes projektbe. Ebben segítünk cikkünkkel is.

 

Igen vagy nem?

Mielőtt a választ megadnánk, fontos kérdés, hogy hogyan vágunk bele? Egyrészt szemlélni kell a napjainkban dúló gazdasági és politikai viharokat, másrészt az elérhető lehetőségeket is ki kell használni.

Ez utóbbi az A1Solar komplex szolgáltatásában maximálisan kiaknázható, hiszen azon felül, hogy megismerhetjük az aktuális opciókat, amelyek elérhetők számunkra, akár a pályázatírás és benyújtás terhe alól is felszabadulhatunk. De miért is fontos ez?

A napelemes rendszer kiépítése nem két fillér, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen bekerülési költséggel kell számolnunk, ahogy az sem, hogy a legideálisabb opció mennyi terhet ró az alkalmazottakra vagy akár éppen mi magunkra. Így aztán érdemes olyan kivitelezőt választani, akinek ez sem okoz problémát, amellett, hogy mind a tervezés, mind a kivitelezés folyamatában számíthatunk a szakértelmére.

Nem akadály az sem, ha azonnal nem tudjuk kiváltani a cég teljes áramfelhasználással összefüggő költségeit, hiszen a létrehozott napelemes rendszerek a későbbiekben is bővíthetőek maradnak. Azaz teljesen logikus elképzelés, ha nem egyetlen etapban, hanem több lépcsőben szeretnénk megvalósítani a céges kiadások költségeinek optimalizálását.

Megtérül a befektetés?

Végre egy kérdés, amelyre azonnal határozott igennel felelhetünk, ráadásul azt is elmondhatjuk, hogy cégek, vállalkozások esetében még gyorsabban megtérülő opciókkal kell számolni, mint lakossági felhasználóként. Attól a perctől kezdve pedig, hogy visszanyertük a befektetett összeget, elképesztően hosszú időn keresztül akár teljesen ingyen, nulla forintos villanyszámla mellett használhatjuk az elektromos készülékeinket.

Ha a világítás nem elég

Abszolút megérthető, ha egy cég minden lehetséges formában szeretne kedvezőbb helyzetbe kerülni a havonta jelentkező kiadásait tekintve, s ráadásul a céges optimalizáció egyik fontos része a költségoptimalizálás is. Annak érdekében, hogy minél hatékonyabban kihasználhassunk a lehetőségeinket, érdemes felmérni a korszerű elektromos fűtési megoldásokat is, amelyek révén akár a fűtésszámlától is örökre búcsút vehetünk. Persze feltéve, ha beruházunk ebbe a fejlesztésbe, és a napelemes rendszer kiépítésébe is.

Fontos kérdések

Mielőtt belevágunk, mindenképpen át kell gondolni, hogy van-e elegendő hely a napelemek számára. Az egyik lehetőség a tetőre történő telepítés, amennyiben azonban telek is tartozik az ingatlanhoz, a talajra is kerülhetnek. Mindkét változatnak megvannak a maga előnyei és hátrányai is.

Ugyanez igaz arra is, hogy szigetüzemű vagy szaldós rendszerű napelemmel tervezünk. Az alapos megfontolást követően, egy hozzáértő napelemes céggel együttműködve akár teljesen lenullázhatjuk a villanyszámlánkat.