hirdetés

Vége a találgatásoknak. Ennyi volt a Déli pályaudvarnak. A nemzeti fejlesztési minisztert bízta meg a kormány, hogy készüljön hatásvizsgálat a Déli pályaudvar jövőbeni funkciójáról, valamint hatásvizsgálat és tendertervek az üzemi pályaudvar megszüntetéséhez, illetve a Kelenföldi pályaudvar bővítéséhez – olvasható a Magyar Közlöny csütörtöki számában.

 déli pu

A Magyar Közlönyben megjelent információk szerint a budai vasútfejlesztés, a kapcsolódó köztéri területfejlesztés és csomópontfejlesztés megvalósítása érdekében ötletpályázatot kell kiírni a Déli pályaudvar közösségi célú hasznosítására.

Az emberi erőforrások miniszterének feladata, hogy a Déli pályaudvar üzemi pályaudvari részén megvalósítandó sport és szabadidős célú városfejlesztés részletes koncepcióját, megvalósíthatósági tanulmányát a Testnevelési Egyetem, szükség esetén a MÁV bevonásával készítse el, majd terjessze a kormány elő.

A feladatokra összesen 1 milliárd forintot biztosítanak a költségvetésből.

Így elmondhatjuk, hogy a régi idők mozija újra valaki előtt lepörgött, amikor is megálmodta, hogy a Déli helyén újra legyen a régi Vérmező. Mondjuk így majd lehet lóháton lovagolni a kormány tagjainak nyugodtan, meg vonulgatni,  akár fel a Várba is.

(Fotó: vasutimenetrend.hu)