hirdetés

A korábbi igazságügyi miniszter Bárándy Péter azt szeretné elérni, hogy minél többen menjenek el szavazni tavasszal. Ezért dolgozik,és ténykedik, de a neves ügyvéd szerint árnyékkormányról szerinte nincs értelme beszélni.

dr.-Bárándy-PéterBaloldali és konzervatív egykori kormánytagok csoportja alakult meg “Válasszunk! 2018!” néven. Bárándy Péter, a csoport egyik tagja, korábbi igazságügyminiszter, az ATV Start műsorában elmondta, a csoport azzal a céllal jött létre, hogy rávegye a választó polgárokat, menjenek el szavazni. Ha szavaznak, azzal megtörik az Orbán kormány egyeduralmát.

Vagy kormányváltást érnek el, vagy rákényszerítik a kormányt a politizálásra, amiről már leszokott. Vagyis, hogy tárgyaljon, kössön kompromisszumot a többi párttal.

Ez nem azt jelenti, hogy szövetségbe kell lépni a többi pártnak a Fidesszel, folytatta Bárándy, hanem hogy a Fidesz vegye figyelembe az ellenzék véleményét. “Ez már nagy változást jelentene, és ezt szeretnénk megértetni a választókkal” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy vállalna-e egy Karácsony Gergely által vezetett árnyékkormányban szerepet, azt válaszolta, a kérdésnek sem értelme, sem ideje nincsen, ezért nem is kell rá válaszolni. Ő arra szerződött, hogy az embereket próbálja rávenni, menjenek el szavazni, és ezzel lehetőség legyen arra, hogy másvalaki legyen a miniszterelnök.

Egyébként pedig személyesen még nem is beszélt Karácsony Gergellyel, de bízik abban, hogy ő egy olyan személy, akiben lehetőség van arra, hogy polarizálja a választói véleményt.

Fontosnak tartja, hogy a választók megértsék, olyan változásra kell törekedni, ami a polgárok számára biztonságot, kiszámíthatóságot, igazságosságot jelent mind a jogalkotásban, mind az igazságszolgáltatásban. Úgy látja, a jelenlegi kormány az írott jogot nem tiszteli, össze-vissza változtatja, érdekeinek megfelelően.