hirdetés

A nyomozás azért indult a rendház ellen, mert egy 14 napos csecsemőt pénzért adtak örökbe, aztán kiderült, hogy jóval több újszülöttet adhattak el illegálisan a Szeretet Misszionárusai.

 

szeretet misszionárusaiLetartóztatták a Teréz Anya által alapított Szeretet Misszionárusai rendház egyik tagját, mert pénzért árult  egy 14 napos csecsemőt. A rendőrség azután intézkedett a Dzshárkhand szövetségi állam fővárosában, Ráncsíban található központban, hogy egy gyermekjóléti szervezethez bejelentés érkezett.

A rendőrök a szervezet két másik munkatársát is letartóztatták és kikérdezték más lehetséges esetekről. A rendőrség ugyanis arra jutott, hogy a szervezet központjából több gyereket is áruba bocsátottak illegálisan.

Egy gyereket 200-280 ezer forintért árultak, de volt olyan eset is, amikor félmillió forintnak megfelelő összeget is kértek. Az egyik párnak azt mondták, a pénz a kórházi kiadásokra kell.

A Szeretet Misszionáriusai egy több központtal rendelkező rendház, amely többet között egyedül álló terhes anyáknak nyújt otthont. Indiában azonban 2015-ben szigorították az örökbe adási szabályokat, így a szervezet hivatalosan nem adhat örökbe gyereket.

Indiában rengeteg pár illegálisan fogad örökbe gyereket,  mert nagyon hosszúak a várólisták. 2015 és 2016 között 3011 legális adoptálás történt, miközben 12 ezer pár volt várólistán.