hirdetés

Miközben zajlik az orosz megszállás Ukrajnában, itthon sorra buknak el az ismert ellenzéki politikusok és keverednek súlyos bűnügyek árnyékába. Tényleg kampány van. Az ügyeletes pentito F. Zsolt kormánypárti újságiroknál lévő vallomása alapján Horváth Csaba Zugló polgármestere már gyanúsított. Az MSZP honatyája Tóth Csaba még nem, az ő mentelmi jogát fel kell még függeszteni. Azonban most már Molnár Zsolt is porondra került és a jó öreg Baja Ferenc is belekeveredett a korrupciós botrányba.

 

A kormánypártok ügyeletes pentitója F.Zsolt, aki elkezdett beszélni az ellenzéki politikusokra. A férfi vallomása pedig már kézről kézre terjed, ami kezd vicc lenni. Ráadásul a kormánypárti média már annyira hű akar és segítőkész lenni, hogy előbb nevezi meg a gyanúsítottakat lassan, mint azt az ügyészség tenné. Ez így pedig über ciki. Igen az, mert hiába végzi a munkáját a politikától függetlenül az ügyész, ha a gyanúsítottakat egy kormánylap nevezi meg, előbb mint mondjuk azt az érintett megtudná.

Nos F.Zsolt a BKV és a CBA volt informatikai vezetője, akit költségvetési csalással gyanúsítottak 2021 őszén vádalkut kötött az ügyészsekel és több általa ismert, politikusokat érintő bűncselekményről is beszámolt. Horváth Csaba már gyanúsított lett, mint Zugló polgármestere. A zuglói MSZP-s országgyűlési képviselő Tóth Csaba is felkészülhet a gyanúsításra, de előbb a mentelmi jogát kell felfüggeszteni. F.Zsolt vallomása most elérte Molnár Zsoltot is, sőt a jó öreg veterán Baja Ferencet, az MSZP pártalapítványának, a Táncsics Alapítványnak a kuratóriumi elnökét is.

F. vallomása szerint 2019. június 20-án, 25-én, július 2-án és 17-én is találkozott Bajával. A gyanúsított kihallgatása során azt állította, hogy 2019. nyarán „Baja Ferenc jelezte” neki, hogy a BKV-SYS IT Services Kft. által megnyert BKV-tenderről szeretne vele beszélni Molnár Zsolt, akit Baja – ha hihetünk F.-nek – „nagyon fontos személynek” nevezett, akivel „kötelező megállapodni”. Baja Ferenc – legalábbis ezt állítja a vallomás – 30 millió forintot kért F.Zsolttól, és ő jelezte neki – szintén a gyanúsítotti vallomás szerint – , hogy Molnár Zsolt pedig 40 millió forintot kér „a szerződés meg nem támadására”. Ez a 30 + 40 millió forint a epentitó F. szerint „egy két éves díj” volt, amely 2019. július 1-től 2021. július 1-ig „tart”. Molnár Zsolt tagadta, hogy bármilyen pénzt vett volna át F. Zsolttól.

Baja Ferenc az atv.hu-nak kategorikusan cáfolta F. Zsolt állításait.

„Nem tudom, Fuzik Zsolt miről beszél, hozzám semmilyen hatósági megkeresés nem érkezett” – nyilatkozta a volt államtitkár, a Táncsics Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Baja Ferenc hozzátette: „Több alkalommal találkoztam Fuzikkal, aki megpróbált meggyőzni arról, hogy a SYS Kft. alkalmas a BKV informatikai feladatainak ellátására. Ezt én akkor is, most is és mindig is vitattam” – hangsúlyozta Baja Ferenc.

„Nem tartottam jó konstrukciónak, hogy egy kis cég nagy alvállalkozókkal szolgálja ki a BKV informatikáját. Erről Fuzik Zsolt nem tudott meggyőzni se akkor, se később” – hangsúlyozta Baja Ferenc az egyik kereskedelmi tévének.

„Furcsállom, hogy szivárogtatáson keresztül manipulálják a közvéleményt, viszont azt határozottan megerősítem: soha semmilyen formában sem egyetlen forintot, se más kedvezményt nem fogadtam el, nem kértem és nem kaptam, viszont arra büszke vagyok, hogy a Fuzik Zsolt nevével fémjelzett cég tevékenységét mindig bíráltam, bírálom és bírálni is fogom.”-fejezte be mondandóját Baja.

( H.SZ.)