hirdetés

Eladó a Hefner kastély. Piacra dobják ugyanis a Playboy magazin alapítójának, Hugh Hefnernek Los Angeles-i villáját. Az ár 200 millió dollár, azaz hatvanmilliárd forint, és a vevőnek ezért az árért bizony el kell viselnie a médiagurut is. Az üzlet érdekessége, hogy a villát a benne élő Hugh Hefnerrel lehet megvenni.

(FILES) A view of the Playboy Mansion in this January 11, 2007, file photo in Beverly Hills. The Playboy Mansion is up for sale for $200 million, US media said on January 9, 2016. Home of Playboy magazine founder Hugh Hefner, 89, the notorious building will be listed within the next month, celebrity website TMZ reported. Playboy Enterprises is seeking upwards of $200 million, but TMZ, citing real-estate sources in the area of Holmby Hills -- close to Beverly Hills -- said the mansion is more likely to go for between $80 million and $90 million. Prospective buyers can tour the sprawling property, but one area is off-limits -- Hefner's bedroom, TMZ said. It also said that any sale comes with a major catch -- whoever buys it must give Hefner a life estate, meaning he can continue to live in the mansion until he dies.  AFP PHOTO/GABRIEL BOUYS/FILES / AFP / GABRIEL BOUYS

Az 1927-ben épült, hathektáros Holmby Hills birtokot, amely Beverly Hills közelében fekszik, ingatlanpiaci források szerint túl drágán kínálja tulajdonosa, a Playboy Enterprise. A környék hasonló ingatlanjai a közelmúltban 60 millió dollárért keltek el, történelme alapján a Playboy-villa ára a 80-90 millió dollárt érheti el a források szerint.

Az eladás érdekessége, hogy a vevő Hugh Hefnerrel együtt vásárolhatja meg az ingatlant, ugyanis hagyni kell, hogy Hefner élete végéig a villában lakhasson. A potenciális vevők alaposan szemügyre vehetik az ingatlant, egyetlen kikötéssel: Hefner hálószobáját nem nézhetik meg.

A Forbes magazin szerint az épület gótikus/Tudor-stílusban épült, a birtokon van három épület állatok számára, sőt egy kisállattemető is, egy teniszpálya, egy vízesés, egy uszoda és egy edzőpálya. Számos korábbi látogatója szerint az épület rossz állapotban van.