hirdetés

Újabb uniós vizsgálat. Ezúttal a miniszterelnök kedvenc gázszerelőjének, azaz a felcsúti polgármester kisvasútja nem tetszik és több mint gyanús Brüsszelnek. Az EU a tömegeket nem igazán vonzó felcsúti kisvasutat vette górcső alá, amely 2 millió euróból épült és napi több ezer utast prognosztizált. Nagy baj nincs és Mészáros Lőrinc polgármesternek sem kell álmatlan éjszakákat eltöltenie, hisz maximum majd vissza kell majd fizetni az uniós pénzeket, és azt sem neki, hanem az államnak.  

kisvasút Felcsút

Vizsgálódni fog az EU a kétmillió eurós uniós támogatás igénybevételével megépült felcsúti kisvasút miatt – írta az angol lap, a Telegraph. Mint ismeretes, a beruházás költségeinek 80 százalékát az EU állta. A brit lap szerint a kormány az EU-finanszírozás kérelmezésekor azt állította, naponta 2500-7000 utas használhatja a vonalat, de az első hónapban mindössze 30-an szálltak fel rá átlagosan. Egy utas szerint az Orbán Viktor két gyerekkori faluja között közlekedő vonat „a semmiből a semmin át a semmibe megy” – tette hozzá a lap.

Az ügyben Jávor Benedek PM-es európai parlamenti képviselő tett bejelentést az EU csalás elleni hivatalának, az OLAF-nak. A képviselő szerint a kormány szándékosan téves adatokat adott meg az EU-nak, mivel már a támogatási kérelemnél is egyértelmű volt, hogy a becsült utasszámok abszurdak és nem reálisak.

A kisvasutat mi is teszteltük. Nagyon szép és jó, bár picit bonyolult az állomásra való jutás annak, aki nem környékbeli. Kisebb felcsúti kirándulás a jegyvásárlás is, hisz azt a Pancho Arénában lehet megvásárolni az idelátogatónak, és eközben kívülről gyönyörködhetünk a remek műalkotásban, a Puskás Akadémia szentélyben, amely immáron kiesett az NB II-be.