hirdetés

Nem a reklámadó miatt kell mennie Dirk Gerkens vezérigazgatónak az RTL Klub éléről. Úgy tudjuk lejárt hivatalosan a megbízása s ezt a német tulajdonosok nem nagyon akarják meghosszabbítani. Az RTL és a kormány befeszülése pedig kapóra jött most, hogy a belga vezérnek Dirk Gergensnek azt mondják köszönjük itt a vége. Csak halkan jegyeznénk meg, hogy a vezérigazgatónak a Híradó bekeményítéséhez és kormánykritikus hangvételéhez sok köze nem volt, hisz nem ő a hírigazgató. 

dirk 4

Úgy tudjuk Dirk Gergens vezérigazgatói megbízását nem hosszabbítják meg. A vezető megbízása lejárt nemes egyszerűséggel s információink szerint már a korábbi szerződés hosszabbításnál sem nagyon akarták ezt a tulajdonosok újabb évekkel megtoldani. Így az RTL és a kormányközti vita csak kapóra jött a csatorna tulajdonosainak,hogy azt mondhassák Dirk Gergensnek köszönjük ennyi volt, ez így nem tud tovább működni. Így nincs közvetlen összefüggés a kormány reklámadóval kapcsolatos álláspontjának változása és az RTL vezérigazgatójának távozása között.

A Napi Gazdaság úgy értesült, hogy Kolosi Péter programigazgató és Kotroczó Róbert hírigazgató a helyén marad. Dirk Gerkens egyébként a Marketing&Média összeállításaiban évek óta vezeti a magyar médiapiac legbefolyásosabb embereinek listáját.