hirdetés

A Fidesz romaügyi szakértője, és képviselője, Farkas Flórián még egy évvel azután is használja az Országos Roma Önkormányzat százmilliós luxusvilláját állítólag, hogy hivatalosan semmi köze már a szervezethez. Legalábbis mindenki úgy tudja, már nem Flóri az ORÖ vezére, papíron sem, vagy most akkor mégis ő a főnök?

ORÖ

A roma önkormányzat egy nagy értékű – egykori és jelenlegi állami vezetők, miniszterelnökök és házelnökök által lakott és kiutalt villák, rezidenciák közelében lévő – lakással is rendelkezik. A RomNet birtokában lévő dokumentumok szerint az Országos Roma Önkormányzat, azaz az ORÖ a magyar állam tulajdonában lévő, ősfákkal és parkosított kerttel körbeövezett négyszobás luxusingatlant 2013. december 20-án kapta a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól. A teher, korlátozás és széljegy nélküli tulajdonlap szerint a luxuslakás 2013. szeptember 30-ai nyilvántartott értéke 95 millió forint.

A RomNet a közérdekű adatszolgáltatás keretében szerette volna megtekinteni is a budai ingatlant, de az ORÖ hivatalának tájékoztatása alapján erre azért nincs lehetőség, mert Farkas Flórin, aki 2011 januárjától 2014. október 31-ig vezette az önkormányzatot, a lakás kulcsait a mai napig nem szolgáltatta vissza, így – mint azt közölték – minden bizonnyal ma is a volt elnök használja.

Az Országos Roma Önkormányzat hivatalának tájékoztatása szerint korábban nem is volt tudomásuk arról, hogy az államtól tulajdonba kapták ezt a nagy értékű ingatlant, mert a tulajdonba vétel a közgyűlési jegyzőkönyvekben nem szerepelt.