hirdetés

Öt év alatt félszáz, magát megvesztegetni hagyó rendőr és más hatósági személy bukott meg a Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálatain. Az eredmény kiváló a testület pedig jól teljesít, egyedül talán az vethet pici árnyékot reájuk, hogy az egyik exigazgató-helyettesük ittas vezetésen elbukott.

NVSZ

Az NVSZ jogelődje, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata a rendőrség, a vámőrség és a büntetés-végrehajtás munkatársaitól próbált információt gyűjteni, hogy kiderüljön, kik lehetnek korruptak. A rettegett belső elhárítás munkáját mindenképp másképp ítéli meg.

Az NVSZ, amely jóval nagyobb hatalommal rendelkezik, mint a kvázi majdnem elődje, viszont a másik oldalról közelítette meg korunk égető problémáit. Az ismert bűnözői csoportok felől leplezték le a megtévedett egyenruhásokat vagy épp hivatalnokokat. Az eredmények között van a Portik- és a Vizoviczki-ügy is, a diszkópápa ügyében bizony 13 hivatalos személy az 53 vádlott közül, ami sokkoló egy adat.

Tény, hogy sikert sikerre halmoz a testület, így igen kár, hogy az egyik főtisztjük , a tehetséges exigazgató épp ittas vezetésen hasalt el. Persze ilyen gondok vagy súlyosabbak a RSZVSZ, azaz a szervezet elődjénél is voltak, hisz az egyik fő vezér ittasan okozott halálos kimenetelű balesetet.