hirdetés

Valami bűzlik Délegyházán, vagy pedig csak simán minden választót hülyének néznek egyszerűen egyes politikai körök. Az ifjú fitnesz edzőből lett friss ropogós polgármester-jelöltet a helyi Fidesz vezetés támogatja állítólag.  Vagy nem de ez jól hangzik, ki tudja már ebben a zűrzavarban.  Az azonban tény és picit sokkoló, hogy a szigetszenmiklósi önkormányzat kulturális és sportbizottságának az MSZP delegáltja épp a délegyi polgármesteri bársonyszékről álmodozó jelölt, Czanik Krisztián.

 

Úgy tűnik Délegyházán a választókat hülyének nézik rendesen bizonyos politikai körök. A helyi Fidesz állítólag a fitnesz edzőből lett  jelöltet Czanik Krisztiánt és körét támogatja.  Bár a Fidesz VK elnöke erről mi úgy tudjuk nem tud. Persze lehet nem szóltak neki. Vagy menetközebn kínos lett Czanik személye. Az igazat majd egyszer csak megtudjuk.

Az azonban több mint érdekes tény, hogy Czanik Krisztián az MSZP delegáltja a szigetszentmiklósi önkormányzat sport és kulturális bizottságában, régóta.  Sőt a tisztelet díját is felvette, nem mondott le róla soha. Sőt azután sem mondott le a kvázi önkormányzati fizetéséről Czanik Krisztián, a délegyi állítólagos Fideszes polgármester -jelölt, miután bejelentkezett a délegyházi polgármesteri és önkormányzati választásra. Igaz itt már, mint a jövőt, és a pénzt jelentő Fidesz színeiben.

Felvet már most pár etikai kérdést, és egyben Délegyháza jövőjét is érintheti, vagy épp előrevetítheti, hogy vajon illik-e úgy felvenni pénzt jelen esetben az MSZP bizottsági tagjaként, hogy már Fideszes jelöltként reklámozza magát valaki ?  Vajon egy komoly politikus mer-e, tehet-e ilyet ? Vajon egy komoly ember, egy magát komolynak tartó politikus a pénzért egyszerre két politikai köpönyegben lehet-e egyszerre? Vajon egy ilyen politikai viselkedés milyen példát mutat a választók felé ?

No comment.

Az is tény, hogy ilyen konkrét Fidesz-MSZP összefonódásra, azaz egyszerre MSZP-s és Fideszes politikai virtuális ruhában lévő embert,  mi korábban nem találtunk az országban sehol sem, egyetlen egy embert sem. Így Délegyháza lehet az első, ahol úgy tűnik meg lesz a délegyi különös nagy politikai koalíció. Ráadásul egy ember Czanik Krisztián személyében. De félre téve a viccet ez így elég komoly becsapásnak tűnik.

Úgy tudjuk a Fidesz VK elnöke nem tud arról, hogy Czanik az ő jelöltjük lenne. Ennek ellenére a fitnesz edzőből lett MSZP-Fidesz politikus támogatói köre azt terjeszti, hogy maga Rogán Antal miniszter a mentora Czaniknak. Sőt 7 milliárdot hoz Czanik a városnak, ha ő lesz a polgármester.

Természetesen emiatt megküldtük megkeresésünket a miniszter úrnak és várjuk válaszát, de igencsak meglepődnénk, ha a délegyi jelölt állításait megerősítené, főleg úgy, hogy Czanik az MSZP bizottsági delegáltja Szigetszentmiklóson.

(Csákány – H.Töröcskei )