hirdetés

Az MSZP volt vezére feltámadt. Sőt egyből szó szerint lerohanta Mesterházy Attila a kormány kommunikációjáért felelős új miniszterét, Rogán Antalt. Az MSZP exvezére azon akadt ki, hogy nem tudta meg egyből, hogy mennyit keresnek a tárca tanácsadói. Nos, előfordul az ilyen. Még jó, hogy Mesterházy nem akar a jelenlegi MSZP pártelnökének az utódja lenni, hisz akkor bele sem merünk gondolni, mi lett volna ebből a Rogán-nem-válaszol-időben ügyből. Mesterházy szerint Rogán meg is fenyegette őt személyesen. Bár szerkesztőségünk nem igazán érti, mi volt a miniszter válaszában fenyegető. Az azonban tény, hogy  a kormánynak összesen 159 tanácsadó dolgozik, havi 100 millióért, ami nem kis summa. Ez pedig drága egy működés.

Mesterhazy-Attila6

Havi bruttó 350 és 888 ezer forint között keresnek a politikai tanácsadók és főtanácsadók a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodán – hozta nemrég nyilvánosságra a Kormányzati Tájékoztatási központ azokat az adatokat, amelyeket Mesterházy Attila írásbeli kérdésére Rogán nem akart kiadni.

Mint az közismert, Mesterházy Attila, az MSZP exvezére, tűrhetetlennek nevezte, hogy írásbeli kérdésére minden minisztérium beszámolt arról, hány politikai tanácsadót foglalkoztatnak, és ők mennyibe kerülnek az adófizetőknek, egyedül az új, Rogán Antal vezette tárca nem volt hajlandó összeget közölni. Mesterházy azt is elképesztőnek tartja, hogy egy miniszter fenyegetőzik. Egy miniszter nem fenyegethet egy képviselőt meg, főleg nem a tájékoztatási minisztériumot vezető Rogán Antal, és főleg nem egy ellenzéki képviselőt, amikor az a közpénzek elköltését érintő tájékoztatásért fordul hozzá – reagált Mesterházy arra a válaszlevélre, amelyet Rogántól kapott.

Rogán miniszter először azt válaszolta az ex-MSZP-vezetőnek, hogy hét politikai tanácsadó dolgozik náluk, de nem közölte, hogy kik ők, és mennyit keresnek. Azt írta, megmutatja Mesterházynak az adatokat, de ha a képviselő ezeket nyilvánosságra hozza, az ebből adódó jogi és nem jogi természetű következmények már őt terhelik.

Hogy ebben mi a fenyegetés, szerkesztőségünk nem tudja. Maximum az, hogy a miniszter felhívta a képviselő figyelmét arra, hogyha ebből netán per lesz, arról ő szólt előre.

Mesterházy Attila egyébként nem titkolja, hogy havonta a tanácsadók százmillió forintba kerülnek az állampolgároknak.  A 159 ember havonta bruttó mintegy százmillió forintba kerül az adófizetőknek – számolta össze az ellenzéki politikus, aki a Rogán-tárca újabb közlésére most úgy reagált: örül, hogy a miniszter belátta, hogy nem titkolhatja el a közpénzből fizetett illetményeket, de ő ettől még kíváncsi mind a 159 névre is.