hirdetés

Akciótervet dolgoz ki a magyar gazdaság új pályára állítására a Lehet Más a Politika – közölte debreceni sajtótájékoztatóján Szél Bernadett, az LMP társelnöke. Az ellenzéki politikus szerint a kormány évek óta elhibázott gazdaságpolitikát folytat, a kabinet például a bérek alacsonyan tartásával „összeszerelő üzemmé” alakította Magyarországot.

szél bernadett

A hazai munkaerőhiány egyre nagyobb méreteket ölt, jelenleg már a cégek háromnegyede küzd ezzel a problémával – közölte Szél Bernadett. Az LMP többek között ezért is egy olyan akcióterv kidolgozásába kezdett, amely gyökeresen eltér a kormány gazdaságpolitikájától, és az innováció, valamint a kutatás-fejlesztés erősítésére helyezi a hangsúlyt – fogalmazott Szél Bernadett.

A társelnök szerint a magas hozzáadott értéket előállító kis- és közepes vállalkozások valós támogatására van szükség, és az országot a technológiai innováció központjává kell tenni. Ezek szükségesek ahhoz, hogy magasabbak legyenek a munkabérek, több munkahely legyen az országban, és a munkaerő kivándorlása is így állítható meg – fejtette ki.

Az LMP az akciótervben többek között az ökológiai gazdálkodás erősítését, a fenntartható közlekedés feltételeinek javítását, a megújuló energiaforrások szélesebb körű felhasználását és az épületek energetikai korszerűsítését is szorgalmazza. Az akciótervet szakmai konzultációk után az ősz folyamán nyújtják be az Országgyűlésnek – ismertette Szél Bernadett.