hirdetés

Úgy tűnik, van megegyezés a sztrájkról. A Pedagógusok Szakszervezete megegyezésre jutott az elégséges szolgáltatások kérdésében Palkovics László államtitkárral. Az Esti Újság úgy tudja, hogy az iskolák már elkezdték a szülőket tájékoztatni arról, hogy sztrájkolni fognak, és a gyerekhez kérnek-e iskolai felügyeletet. 

pedagógsuok szakszervezete

Az iskolák elkezdték kiértesíteni a szülőket írásban, hogy április 20-án sztrájkolnak azért, hogy nyomatékot adjanak a követeléseiknek és elfogadható megoldásokra kényszerítsék a Fidesz-kormányt.

A tanárok egyben kérik a szülőket, hogy támogassák őket a demonstrációban, amely a gyerekek érdekében történik legfőképp.

A sztrájkoló iskolák azt is leírják tájékoztató röplapjaikon, hogy tanító-, nevelőmunkát nem végeznek ezen a napon, de a gyerekek felügyeletét és étkeztetését biztosítják, amennyiben ezt kérik a szülők.

A köznevelési kerekasztalnál több kérdésben született már megegyezés, ígéretek is vannak bőven, van olyan kérdés, amelyhez többször visszatértek a felek, azonban összességében van jó néhány pont, amelyben mégsem közeledtek a pedagógusok és a kormány álláspontja.

 A Pedagógus Kar nem vesz részt a pénteki figyelmeztető és a jövő szerdai egész napos sztrájkban.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elmondta, hogy többórás tárgyalás után megegyezésre jutottak Palkovics László államtitkárral a sztrájk alatt kötelező elégséges szolgáltatásokról. Biztosítani fogják a gyerekek számára a felügyeletet a sztrájk teljes ideje alatt. Gallóné szerint ennek a sztrájknak lesz egy olyan üzenete is, hogy a diktátum, amit a tanárokkal szemben keresztülvittek, elfogadhatatlan. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke úgy tudja, több iskola intézményvezetője pressziót gyakorol a tanárokra, hogy azok ne vegyenek részt a munkabeszüntetésben.

Egyelőre nem tudnak pontos számot mondani, hogy hányan csatlakoznak majd a pénteki figyelmeztető sztrájkhoz és a polgári engedetlenségi tiltakozáshoz, mert folyamatosan történik a résztvevők regisztrálása. Szerinte nagyon fontos, hogy ha az idei tanévben nem sikerül megoldani a problémákat, akkor szeptembertől folytatni kell a tárgyalásokat és a tiltakozást.