hirdetés

Pár hete még az Unió ellen mentek a Visegrádi négyek, így Magyarország is menekült és kvótaügyben. Most meg együtt lobbizunk azért Brüsszelnél, hogy jövő januártól a kormány 27-ről 18 százalékra csökkenthesse az internet áfáját.  Nos érdekes lesz.

 deutsch-internet

A V4-ek ezen tervükhöz vagy kivételt kérnek az EU-tól, vagy közösen kezdeményezik az internetáfára vonatkozó uniós irányelv módosítását – mondta Deutsch Tamás, az internetes nemzeti konzultáció lebonyolítója. A kormány a visegrádi négyekkel (V4) az Európai Unióhoz fordulhat az internet áfájának csökkentése érdekében – mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programja összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos.

Bár a kormány 2017. január 1-jétől 27-ről 18 százalékra mérsékli az internet adóját, jelenleg az uniós szabályozás értelmében az internetszolgáltatást minden esetben a legmagasabb mértékű áfa kell, hogy terhelje.

Deutsch Tamás elmondta, az áfacsökkentést kétféleképpen érhetik el: Magyarország kivételt kér a kedvezményes, 18 százalékos áfakulcs bevezetése érdekében, vagy az európai digitális felzárkózás felgyorsítása céljából a kormány a V4-ekkel közösen kezdeményezi az általános forgalmi adózásra vonatkozó uniós irányelv módosítását.