hirdetés

Hárommilliót ad a kormány a családoknak lakásfelújításra. A pénzt az esti Újság úgy tudja az Európai Unió adja, bár ezt itthon nem reklámozzák. Sőt, az Eu az egyik nagy ellenségünk állítólag, a pénze azért kell. Érdekes egy háború ez.

 

Otthonfelújítási támogatást indít a kormány január 1-jétől – jelentette be Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter. A jövőben a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonfelújítási költségeinek felét átvállalja az állam, legfeljebb hárommillió forintig.

Az új típusú támogatásnak nem feltétele a csok igénylése. Ha valaki 2021. január 1-je után felújításba kezd és gyűjti a számlákat, költségeinek felét az állam visszautalja neki. Ez vonatkozik az anyagbeszerzésre és a munkaerőköltségre is.
Bármilyen felújítást tervez a család, a kormány ezt támogatja, legyen szó energetikai korszerűsítésről, netána fürdőszoba, illetve a konyha vagy az önálló otthon felújításáról – jelentette be Novák Katalin, hozzátéve: a program forrásait az igényekhez igazítják, a részleteket pedig néhány héten belül közlik.

Mindez azért is érdekes, mert az Európai Unió pont ma tett közzé egy hasonló programot. Azaz a nagy dirrel durral bejelentett családtámogatási programot valójában az Eu finanszírozza, amely mint ismert a magyar kormány legnagyobb ellensége, legalábbis ezt szajkózzák. Nos úgy tűnik érdekes ez az ellenség, s háború, mert elfogadjuk a pénzüket.

(csákány)